Imprimeix
PDF

cartes amor capçalera web

Lluís Carbó, de L’Escala guanya el primer Certamen Literari de Cartes d’Amor a Sant Joan de les Abadesses

19/06/2013 Les ruïnes d’Empúries són el lloc on Lluís Carbó, de L’Escala, ha situat la història que li ha valgut el primer Certamen Literari de Cartes d’Amor, convocat a Sant Joan de les Abadesses. Una carta d’amor amb rerafons de tragèdia, en un to poètic i ple de referències culturals clàssiques, que el jurat va destacar amb el primer premi, entre les 174 que havien estat admeses a concurs. Totes eren originals i manuscrites, tal com es demanava a les bases, d’acord amb l’objectiu que s’havien proposat els organitzadors: recuperar l’emoció de la que havia estat sempre la carta més esperada, la d’amor, en un moment en què el correu ja sembla reduït a factures, notificacions bancàries o multes de trànsit. Escriure a mà, i escriure amb el cor.

El segon premi va correspondre a Anna Serrahima , de Barcelona, amb una carta curta i intensa que traspua el desig i l’espera de la persona estimada. El jurat també va concedir un accèssit, a Rosa Palol, per la carta que una dona dirigeix a un veí desconegut, pel que sent una gran atracció. Els dos primers premis consisteixen en caps de setmana romàntics als allotjaments rurals d’El Reixac i Can Camps, a Sant Joan de les Abadesses i Ogassa, i sopars romàntics al Cafè de l’Abadia, que ha convocat el premi.

Les cartes van arribar de tot el territori de parla català. La majoria, des del Principat, però també des del País Valencià, les Illes, Andorra i la Catalunya Nord, tot i que la majoria eren del Principat. Àngel Huertas, el carter de Sant Joan, es va convertir en còmplice del projecte, que fins i tot va despertar l’interès de Correus, concretat en l’edició d’un segell especial.

Els premis es van entregar dissabte en el curs d’un sopar a la plaça de l’Abadia de Sant Joan, on el rapsode i poeta Ramon Alabau va llegir alguns dels textos premiats, i el també poeta Jordi Fornos va recitar i cantar texos propis. L’editorial digital Neurosi, també de Sant Joan de les Abadesses, publicarà properament un llibre en format digital amb una selecció de les 10 millors cartes finalistes. El proper dia 5 de juliol, la paraula escrita es convertirà en parlada, gràcies al SAT-Teatre Centre de Sant Joan que prepara un espectacle a partir de textos de les cartes, a l’espai de l’antiga capella de Sant Miquel.

 Guanyadors jurat i organitzacio-2Guanyadors, jurat i organització del I Certamen de Cartes d'Amor


  

El Cafè de l'Abadia, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, convoquen el I Certamen literari de cartes d'amor del Cafè de l'Abadia.

BASES
Podrà participar-hi qualsevol persona.
Cada participant podrà presentar, com a màxim, una sola obra.
Les cartes hauran d'estar escrites en català.
Les obres hauran de tenir un màxim de 800 paraules.

FORMAT I PRESENTACIÓ
Les cartes han d'estar escrites a mà.
Caldrà presentar l'original a mà i tres fotocòpies.
Les obres s'han de presentar sota pseudònim, acompanyades d'una plica amb les dades de l'autor/a (nom i cognoms, adreça i telèfon).

FORMA D'ENTREGA I TERMINI
Les cartes s'han d'enviar per correu postal a la següent adreça:

Cafè de l'Abadia
Pl. Abadessa Emma s/n
17860 Sant Joan de les Abadesses (Girona)

S'acceptaran aquelles cartes que tinguin el mata-segells anterior al 30 d'abril. Si voleu assegurar-vos que la carta ha arribat correctament podeu enviar-la amb correu certificat.

parella

PREMIS
Les dues millors cartes d'amor rebran els següents premis:

-Un sopar romàntic al Palau de l'Abadia i un cap de setmana a la casa rural El Reixac de Sant Joan de les Abadesses.

-Un sopar romàntic al Palau de l'Abadia i un cap de setmana a la casa de turisme rural Can Camps de Sant Joan de les Abadesses.

Una selecció de les millors cartes seran publicades en format digital amb l'editorial Neurosi.

PROPIETAT
Els treballs presentats es podran recollir a l'Oficina de Turisme de Sant Joan de les Abadesses fins al 30 de juny de 2013. Els treballs que no s'hagin recollit en el termini esmentat quedaran en propietat de l'organització. L'organització es reserva el dret de reproduir i publicar les obres presentades durant un any al web de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i al Cafè de l'Abadia.

JURAT
El jurat estarà format per professionals de la llengua catalana de diversos àmbits. El veredicte es farà públic el 15 de juny.

cartellp er web

Clica aquí per veure el cartell més gran

logo cafe blanc  logo ajuntament   reixac    LOGO-CAN-CAMPS-home1   image  estudioacuatico   Guanyadors jurat i organitzacio-3


Comparteix aquesta informació

laveu3

Bànner Palau de l'Abadia
Bàner Casal
La Seu Electrònica
Bàner Fundació Emma
Alberg

Sindicació i xarxes socials

RSStwitterFace Book You Tube
 

ButlletinsAccepta HTML?

© 2014 Sant Joan de les Abadesses
Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. Plaça Major, 3 - Tel. 972 720 100 - ajuntament@santjoandelesabadesses.cat - Avís legal

Web creada per: Dinàmic Enginy, CREA.CAT i l´estudi de l'Arminda