TwitterFacebookYoutubeRSS

201712 PODCAST-WEB

Prop de 400 persones han escoltat o descarregat, fins ara, la versió de la cançó Stay de Rihana que el santjoaní Pep Carbonell va cantar al Magazín al mes de març. És el podcast més escoltat, i esperem que això el faci sentir segur de continuar treballant i que aquest pròxim 2018 tinguem l'ocasió de tornar-lo a escoltar. Com a emissora municipal apostem per ajudar a difondre els artistes locals i comarcals.

Els mercats internacionals com a solució per a algunes empreses en crisi per l'estancament de l'economia nacional, el consell del professor Josep Maria Rex, ha estat el segon en nombre de descàrregues i escoltes (prop de 300). Com a curiositat, la majoria d'accessos a aquest contingut es varen fer durant l'agost, quan la secció es va emetre a l'abril. Segurament, algun blog o web especialitzada se'n devia fer ressò llavors. Fet que demostra, que des d'una emissora municipal també es poden fer continguts amb ressò més enllà dels que són d'interès local.

En tercer lloc, amb 200 escoltes, hi trobem la crònica que la santjoanina Ariadna Reche va fer des de Londres, després dels atemptats al voltant del Parlament Britànic que hi varen haver al mes de març. Reche, que va fer les seves primeres cròniques i reportatges a La Veu, era al Regne Unit fent una estada d'Erasmus, durant la qual va participar com a reportera del programa Bloc Europa de Televisió de Catalunya.

La majoria dels continguts més escoltats són els que tenen informació sobre notícies locals o santjoanins. Així, destaca la història d'un professor d'universitat del Canadà que estava fent un treball sobre la Xina des de Sant Joan de les Abadesses; el premi del treball de recerca de Guillem de la Calle; la notícia de l'obertura de l'Hotelet de Sant Joan; el debat sobre la jornada intensiva a l'IE Mestre Andreu; la 10a trobada de bèsties de foc de Ripoll; la crònica de l'entrega dels primers premis Emma de Barcelona; i una entrevista a Manel Lucas, membre de Minoria Absoluta i de la revista "El món d'ahir", completen el "top 10" de continguts més escoltats. La majoria pertanyen al Magazín, un programa que és possible gràcies a la coproducció de La Xarxa.

Més enllà, també destaquem les seccions dels alumnes de l'IE Mestre Andreu; una interessant entrevista amb el periodista Tomàs Alcoverro sobre els conflictes a l'Orient Mitjà, les declaracions de Takahisa Fujinami als 3DTS; l'experiència de tres santjoanines que han decidit parir a casa; la nova cervesa Minera Wagon; la visió del videoperiodista Raül Gallego sobre la relació entre premsa i Ripoll després dels atemptats d'agost; o el llibre 'Ales trencades' de Josep M. Sebastian publicat a Neurosi.

Les estadístiques les obtenim d'Ivoox, el nostre servidor de podcast. Ells compleixen les recomanacions de la IAB Podcast Ad Metrics Guidelines, que segueixen companyies com CBS, Google, ESPN o New Yorl Public Ràdio, entre d'altres. Aquestes dades són molt més baixes que les d'altres sistemes que no es basen en aquesta regulació, ja que només compten escoltes significatives (que s'han descarregat o escoltat gran part de l'àudio) i no compten les diferents peticions que fa un mateix usuari o app, fet que fa sumar el nombre de comptabilitzacions.

"Mengen a part" els vídeos que hem publicat a Facebook, especialment els de Clownia, que han tingut un total de 20.622 visualitzacions sumant totes les emissions. També destaca una Tertúlia Esportiva especial final de temporada amb Joan Carles Carnerero, David Ibáñez, Rafel Roger i Àlex Corredera, que ha tingut 662 visualitzacions.