TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquí podeu seguir les notícies dels esdeveniments que succeeixen al nostre poble.

Cercant les petjades del comte Arnau: caminada nocturna

19 d'agost, a les 21 h. Sortida de l'absis del Monestir

Una passejada nocturna que ens descobreix els camins que recorria el comte Arnau pels voltants de Sant Joan. Durant el recorregut hi ha una petita representació d'algunes escenes de la llegenda del comte Arnau i un ressopó per a tots els participants. Per a participar en aquesta activitat és obligatori l'ús de calçat adequat i un lot o frontal.

0
0
0
s2smodern
Comparteix Sant Joan
powered by social2s

Tastets de circ i pallassos amb el Circ Filixic

En Makutu i en Trinxeta es van conèixer l'any 1996 i des de llavors han actuat fent de pallassos en nombrosos festivals i espectacles. Aquesta vegada, s'aturen a Sant Joan de les Abadesses per portar un dels circs més petits del món: El Circ Filixic, a càrrec de la Companyia Filigranes. L'espectacle serà totalment gratuït i tindrà lloc el dissabte 19 d'agost, a les 19 h, al passeig Comte Guifré.

Continuar llegint

0
0
0
s2smodern

La Comitiva Flordeneu estrena un espectacle per reivindicar la figura de les abadesses expulsades fa mil anys

El muntatge poètico-musical, que es durà a terme el diumenge 13 d'agost, al Palau de l'Abadia, ofereix una mirada diferent del mite del Comte Arnau

La Comitiva Flordeneu està formada per un grup d'artistes, aglutinats per Núria Agulló, que van començar aquest projecte fa tres anys, quan van portar la Flama del Canigó a Guardamar. En aquell moment van començar a teixir l'espectacle que Núria Agulló havia ideat conceptualment quatre anys abans. Però, és ara, coincidint amb el mil·lenari de l'expulsió de les abadesses de Sant Joan, quan el projecte veurà la llum en forma d'espectacle d'art global.

Sota el títol "Trànsit: la Vetlla", s'ha creat un muntatge que engloba arts plàstiques, música tradicional combinada amb música de cambra i poesia. Cinc músics i diversos components de la Comitiva interpreten l'espectacle en rigorós directe i en complicitat amb el públic.

Continuar llegint

0
0
0
s2smodern

Audició-espectacle 'SPONSA CHRISTI'. Vestició i professió d’una monja

Mil anys després de la fi de la primera comunitat monàstica femenina dels comtats catalans, Sant Joan de les Abadesses reviurà un dels moments de joia més profunds que pot viure una comunitat: la vestició i professió d'un nou membre. La cerimònia a través de la qual la monja es lligava al monestir segons la Regla de Sant Benet.

L'audició escenificada Sponsa Christi inaugura així els actes de celebració del mil·lenari de l'extinció de la comunitat femenina de Sant Joan de les Abadesses, titulat Sant Joan de les Abadesses, mil anys d'absència, que la Junta del Monestir i el Servei d'Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines (SAF) han preparat per aquest 2017 i part de 2018.

Continuar llegint

0
0
0
s2smodern

Capella de Ministrers actuaran a Sant Joan de les Abadesses en el marc del FeMAP

Un dels millors conjunts mundials de música antiga, la Capella de Ministrers de València, tornaran a actuar a Sant Joan de les Abadesses, després de fer-ho fa quatre anys al Festival del Comte Arnau. Aquesta vegada ho faran dintre del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) per oferir el concert El Grial, lament de Perceval, el pròxim dissabte 12 d'agost, a les 22 hores, al claustre del monestir.

Continuar llegint

0
0
0
s2smodern