TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • Presentació de la traducció de Man on Mountain, de John Langdon-Davies

Presentació de la traducció de Man on Mountain, de John Langdon-Davies

El pròxim dissabte 18 de febrer, a les 18 hores, el Palau de l'Abadia acollirà la presentació del llibre Man on Mountain: Home a la muntanya, de John Langdon-Davies. El llibre es va publicar en anglès a Ripoll l'any 1922, població en la qual l'autor es va refugiar amb la seva dona i els seus dos fills, després de declarar-se objector de consciència durant la I Guerra Mundial i de ser empresonat. Va ser a la capital ripollesa on va publicar un llibre de poemes en què recollia les experiències per les muntanyes del Ripollès, moltes vegades acompanyat per Ramon Casanova i Danés, qui també el va guiar per conèixer la història i la cultura catalanes. La seva vida va ser d'anades i tornades a les nostres terres, on va exercir la seva feina periodística i on també va desenvolupar la seva militància pacifista, i fins i tot va obrir uns allotjaments per a turistes anglesos.

Enguany, el Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès publicarà la traducció sencera feta per Josep Maria Jaumà de Man on Mountain, on es recullen les versions en català que ja varen fer Marià Manent i Tomàs Garcés d'alguns poemes, amb l'edició de Jordi Casanova i Núria Camps. La presentació anirà a càrrec dels santjoanins Ramon Cotrina i Jordi Casanova, qui també és un dels editors del llibre i familiar de Ramon Casanova, amic de Langdon-Davies.

______________________________________________________________________

Dissabte 18 de febrer - 18 h
Presentació del llibre Man on Mountain: Home a la muntanya (Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès), de John Langdon-Davies
Palau de l'Abadia - Sala Abat Arnau de Vilalba

201702-presentació-man-on-mountain-hq

0
0
0
s2sdefault