TwitterFacebookYoutubeRSS

L’Alberg Rural Ruta del Ferro de Sant Joan de les Abadesses i la fundació gironina ‘Bicicletas Sin Fronteras’ han arribat a un acord de col·laboració per tal de recaptar fons per dur a tasca la feina d’aquesta ONG. L’alberg santjoaní, que forma part de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT), donarà 50 cèntims d’euro a aquest projecte per cada bicicleta que llogui entre els seus usuaris.

 

‘Bicicletas Sin Fronteras’ és un projecte social sense ànim de lucre que busca millorar la qualitat de vida de les persones sense recursos a través de les bicicletes. D’una banda, creen llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social i que treballen al seu taller, i d’una altra, milloren les condicions de vida de persones sense recursos que necessiten la bicicleta com a mitjà de transport per anar a treballar o a l’escola.

La col·laboració busca aprofitar el gran nombre d’usuaris que fan ús de les 25 bicicletes de lloguer de l’alberg per fer alguna de les rutes cicloturistes i de descoberta de l’entorn que comencen o passen per aquest punt, fomentant aquest mitjà de transport saludable i sostenible a la vegada que es dóna suport a una tasca social.

A més de la via verda Ruta del Ferro i del Carbó que uneix Ripoll i Sant Joan de les Abadesses resseguint l’antiga via ferroviària que transportava carbó de les mines d’Ogassa, apta per a tota la família, també és possible fer rutes de BTT de tot tipus de dificultat i que permeten visitar, entre d’altres, el castell de Milany, Sant Berbabé de les Tenes, Sant Martí de Surroca o el Coll d’Ares.  

 
L'alcalde Ramon Roqué; el director de l'alberg, Xevi Sala; i el cap de comunicació i premsa de Bicicletas Sin Fronteras, Josep Pérez