TwitterFacebookYoutubeRSS

Des de fa una setmana ha entrat en funcionament la iniciativa comercial “Espais Actius”, un projecte que pretén que alguns dels locals comercials del centre urbà de Sant Joan de les Abadesses que no tenen activitat la recuperin com a aparador.

“Espais Actius” compta amb cinc actors: els propietaris dels locals buits, els comerciants associats a la Unió de Botiguers, la Unió de Botiguers, l’Ajuntament i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. El funcionament d’aquesta iniciativa és el següent: els propietaris dels locals buits els cedeixen a l’Ajuntament i a la Unió de Botiguers. Aquests es comprometen a arreglar-los mínimament, principalment instal·lant-hi elements d’il·luminació i col·locant-hi uns plafons que en delimiten l’aparador. Els locals se cedeixen, mitjançant un sorteig, als comerciants associats a la Unió de Botiguers que han sol·licitat participar en aquest projecte. Els comerciants han de netejar els locals, decorar l’aparador i pagar-ne el consum de llum. A canvi, poden exposar els seus productes de forma gratuïta durant tres mesos, com si es tractés d’una extensió dels seus propis aparadors i sense realitzar una activitat comercial directa de compravenda. Passats els tres mesos els locals passen a mans d’un altre comerciant associat.

Com que l’objectiu d’aquesta iniciativa és que els locals buits recuperin el seu ús comercial, en cas que sorgeixi un interessat en comprar o llogar-lo, el propietari podrà disposar del mateix en un termini d’una setmana. “Espais Actius” beneficia, d’aquesta manera, tant als botiguers que tenen un nou espai gratuït per dinamitzar els seus comerços, com als propietaris de locals buits, ja que queden exposats als possibles interessats en comprar-los o llogar-los. De moment hi ha 4 locals que participen en aquest projecte – tots ubicats a la Vila Vella – i aquesta iniciativa comercial compta amb el suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya que finança una part de les despeses d’adequació dels locals.

ESPAIS ACTIUS WEB-1Un dels Espais Actius al carrer Major de Sant Joan de les Abadesses