TwitterFacebookYoutubeRSS

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va presentar aquest dijous al matí el seu projecte de creació de noves infraestructures al centre històric del municipi al Col·legi de Periodistes de Girona. La presentació ha anat a càrrec de l’Il·lm. Sr. Ramon Roqué, Alcalde del municipi; el Sr. Martí Sabrià, expert en turisme; i la Sra. Violant Blanco, consultora al Grup Costa Brava Centre. Aquest projecte neix de la prioritat de l’Ajuntament d’ampliar l’oferta hotelera i de restauració al centre urbà, aprofitant l’existència d’alguns edificis emblemàtics actualment buits. Els motius que porten a l’Ajuntament a treballar en aquesta línia d’incentivar i facilitar la creació de projectes hotelers al centre històric són diversos i d’important consideració:

- Sant Joan de les Abadesses es vol convertir en un espai d’atracció turística aprofitant la seva situació geogràfica equidistant de les Valls de Camprodon i la Vall de Ribes. Per això, l’Ajuntament està potenciant productes turístics com “Terra de Comtes i Abats” i ha posat en valor el patrimoni històric i arquitectònic del municipi, tot remodelant el Palau de l’Abadia, creant el Centre d’Interpretació del Mite del Comte Arnau,disposant d’un espai d’acollida al turista a la noves i confortables instal·lacions de l’Oficina de Turisme, i afrontant una remodelació integral i progressiva dels carrers i places de la Vila Vella i la muralla. Actualment, el centre històric de Sant Joan de les Abadesses atrau més de 30.000 visitants a l’any.

- Sant Joan de les Abadesses en l’actualitat disposa d’una àmplia oferta d’activitats organitzades tant per gaudir de la natura, com per conèixer la història, la cultura i el patrimoni monumental de la comarca a través del programa Terra de Comtes i Abats que compren els municipis de Sant Joan, de Ripoll i de Gombrèn. En els darrers anys, es posa a disposició dels turistes paquets d’activitats i visites guiades que combinen la descoberta del territori amb la degustació de menús en els restaurants. Aquests paquets tenen en l’actualitat preus molt assequibles i generen anys rere any més reserves, tant de turistes individuals com de grups organitzats (enguany més de 2.400 persones s’han apuntat a aquestes iniciatives). A més a més, Sant Joan de les Abadesses posa a disposició durant els caps de setmana un ventall ampli d’esdeveniments, festes, aplecs, fires, mercats, etc. Una agenda d’activitats que es distribueixen al llarg de tots els mesos de l’any.

- Aquesta línia de dinamització turística que s’ha engegat darrerament, ha portat a l’Ajuntament a incentivar la creació de places hoteleres especialment a les categories de 3 i 4 estrelles al centre històric, per cobrir el dèficit existent al nucli de la població.

PRESENTACIO PROJECTE HOTELMartí Sabrià, Ramon Roqué i Violant Blanci, d'esquerra a dreta, en la presentació del projecte

A dia d’avui s’ha analitzat i estudiat tres propostes d’ubicació de futur hotel. S’han elaborat tres estudis de viabilitat sobre tres finques d’entre 1.600 i 2.000 m2, dues situades a la Plaça Major de Sant Joan i una altra més petita al costat de l’Església de Sant Pol i al peu del Pont Vell. Això ha motivat poder disposar d’un ventall ampli de propostes que fins i tot permet disposar de diferents perfils d’establiment. S’ha treballat en col·laboració amb els tres propietaris dels edificis que veuen en aquest projecte una gran oportunitat per donar valor i ús públic a les finques.

S’han dut a terme tres estudis de viabilitat que evidencien la rendibilitat del projecte al tercer any del seu funcionament, per tant, posen de manifest que un hotel de les característiques exposades és viable i, per tant, es pot considerar com una aposta d’èxit i alhora un benefici pel turisme i l’economia del municipi i la comarca del Ripollès. Aquests estudis, facilitaran a partir d’ara la tasca de trobar inversors interessats en aquesta proposta a Sant Joan de les Abadesses, i d’acord amb aquest context turístic favorable. Es preveu que les inversions, per posar en marxa els hotels oscil·larien entre 1.800.000 i 3.300.000 euros, depenent de la finca a rehabilitar.