TwitterFacebookYoutubeRSS

El Departament d'Ensenyament ha iniciat el procés de licitació del nou Institut Escola de Sant Joan de les Abadesses. A finals d'aquest juliol, el Govern va aprovar el projecte i ara ja ha iniciat la licitació de les obres d'execució. La primera fase preveu la construcció de l'edifici de Secundària, de 6.758 metres quadrats, poc més de la meitat dels que tindrà quan també s'hagi construït la Primària. S'ha escollit traslladar la Secundària en primer lloc per la urgència derivada de l'actual edifici de l'antiga escola Abadessa Emma que l'acull, ja que es tracta d'un edifici modernista d'estil florentí de l'arquitecte Raimon Duran i Reynals construït a principis dels anys 30, amb dificultats per adaptar-lo a les normatives vigents i que no és de titularitat pública sinó que té tres propietaris: la Congregació de les Germanes Carmelites, de la Fundació Espona i de l'Ajuntament.

L'edifici es farà a la Coromina del Bac, entre el xamfrà de l'av. del Covilar, i la rambla Bernat Guillem de Samassó. Estarà fet amb una estructura modular que permetrà fer molts dels processos de construcció en sec i de forma simultània, agilitzant l'execució que té un termini previst d'un any. Disposarà de quatre aules d'ESO de 53'2 m2, una aula de desdoblament i una altra de reforç de 26'4 m2, una biblioteca de 77'9 m2, una aula de música i una de plàstica de més de 50 m2, un laboratori de 62'4 m2, o una aula-taller de 81'1 m2, entre d'altres. En total, l'edifici tindrà capacitat per acollir 120 alumnes. L'execució també preveu la urbanització de l'entorn, a més dels accessos, patis i arbrats.

Es tracta d'una actuació que la comunitat educativa i les famílies feia anys que reclamaven, i que ha estat possible gràcies a la bona entesa entre l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i el Departament d'Ensenyament fruit de les necessitats i dificultats que tenen els edificis actuals de l'Institut Escola. L'actual centre educatiu va néixer el curs 2010/2011 com a resultat de la fusió del CEIP Mestre Andreu i del SES de Sant Joan de les Abadesses. L'educació infantil i primària continuarà impartint-se a l'edifici dissenyat per Jeroni Martorell i construït a la segona meitat dels anys vint.

Captura de pantalla 2016-09-19 a les 14.31.39