TwitterFacebookYoutubeRSS

A principis de novembre es varen iniciar les obres de remodelació del carrer Berenguer Arnau de Sant Joan de les Abadesses. Es tracta d'un dels carrers més antics del poble, que uneix el pont Vell amb l'església de Sant Pol a l'encreuament amb la N260.

L'actuació busca eliminar les barreres arquitectòniques que dificulten l'accessibilitat als vianants i consolidar un recorregut per a vianants d'accés al centre històric de Sant Joan. Per aconseguir-ho, es farà una nova pavimentació eliminant les voreres i eixamplant l'espai per a vianants. Aquesta zona estarà delimitada amb un canvi en els materials utilitzats respecte a la superfície dedicada al trànsit rodat, que passarà a tenir un únic sentit encara per determinar.

Les obres es faran en dues fases, la primera de les quals va començar el dilluns 7 de novembre, té una durada prevista d'un mes i mig, i arranjarà l'espai de la font del carrer Berenguer Arnau fins al carrer Mestre Guiu. També s'aprofitarà per soterrar els serveis que no ho estan avui en dia i millorar les canalitzacions de conducció d'aigua. Està previst que la remodelació del carrer s'acabi definitivament abans de l'inici de l'estiu. De forma complementària a aquestes obres de remodelació i per millorar l'accessibilitat amb l'altre eix del poble també hi ha l'objectiu d'actuar en el camí Ral, en un futur, per millorar el seu paviment i els serveis de clavegueram i l'enllumenat públic.

La remodelació del carrer Berenguer Arnau tindrà un cost de prop de 300.000 € i el projecte ha estat cofinançat al 65% pell Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L'objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica, social i mediambiental transfrontereres a través d'estragègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible. Aquesta ajuda s'ha aconseguit gràcies al projecte Patrimc@at que pertany a l'agrupació cultural del País d'Art i d'Història Transfronterer - Les Valls Catalanes del Tec i del Ter. Una altra part important de la remodelació també es finança amb una ajuda de Foment del Turisme de la Direcció General de Turisme de la Generalitat.

20161104 CARRER-BERENGUER-ARNAU

Recreació virtual de quin serà l'aspecte del carrer un cop finalitzades les obres

Captura de pantalla 2017-04-11 a les 14.08.09