TwitterFacebookYoutubeRSS

logos.poctefa

El passat divendres 1 de març a la tarda, la Sra. Rosa Vestit i Villegas, directora general d'Administració Local, i el Sr. Raúl Morales Vergés, director dels Serveis Territorials del Departament de la Presidència a Girona, varen fer una visita d’obra a les actuacions que s’han pogut dur a terme gràcies al finançament del 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

Els projectes santjoanins del POCTEFA han estat el condicionament de la baixada de la font de la Puda, que donarà continuïtat a la Ruta del Ferro i del Carbó a través dels Jardins de la Puda; les obres d’arranjament entorn de l’exterior de l’absis del Monestir de Sant Joan de les Abadesses, on s’ha impermeabilitzat l’absis i evitar les filtracions d’aigua, a més de la recol·locació de les lloses de l’entorn per arreglar les irregularitats i deformacions que havien aparegut amb el temps; la remodelació del carrer Berenguer Arnau, on s’han eliminat barreres arquitectòniques i s’ha consolidat com a recorregut per a vianants d’accés al centre històric del poble; i el darrer és la senyalització dels diversos itineraris naturals que hi ha entorn del poble.

L'objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica, social i mediambiental transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible. Aquesta ajuda s'ha aconseguit gràcies al projecte Patrimc@t que pertany a l'agrupació cultural del País d'Art i d'Història Transfronterer - Les Valls Catalanes del Tec i del Ter.

poctefa-visita-040319-1

poctefa-visita-040319-3