TwitterFacebookYoutubeRSS

Els primers pressupostos participatius de Sant Joan de les Abadesses han arribat a la tercera fase del seu procés. Després que a finals de 2020 es recollissin les propostes de veïns i veïnes i tothom qui tingués relació amb la nostra vila, aquests primers mesos de 2021 s’han treballat les diferents idees exposades per comprovar i classificar-les segons si complien les normes i requisits i eren vàlides, o si s’han descartat perquè no s’hi ajustaven o perquè l’Ajuntament ja tenia previst dur-les a terme. Els motius pels quals una acció ha estat classificada d’una forma o una altra, són públics i es poden consultar en un document que es pot trobar a l’apartat http://participa.santjoandelesabadesses.cat.

En total es varen presentar 144 propostes, de les quals 79 han estat descartades (per exemple, si el seu cost supera els 40.000 € que s’hi destinen o no són competència municipal), 2 ja estaven previstes, i 62 han estat acceptades. Entre aquestes 62 propostes acceptades n’hi havia algunes que s’han agrupat perquè havien estat presentades per més d’una persona. Finalment, són 42 les idees que passen a la tercera fase, que definirà quines són les 10 o 12 propostes que s’acabaran exposant públicament i es votaran per escollir les que s’acabaran executant.

En aquesta fase actual de selecció de propostes que passaran a la fase final, també es proposa a la població participar-hi de forma activa. La tria es durà a terme el pròxim dissabte dia 13 de març, a les 18.00 hores, al Pavelló Municipal d’Esports. Tots els veïns i veïnes que vulguin participar-hi s’han d’inscriure enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., indicant el vostre nom i telèfon de contacte. També ho podeu fer al telèfon 972 720 599.

En aquesta fase, el procés continua obert al veïnat, però també a tothom qui tingui relació amb la vila. S’ha dissenyat aquesta activitat per tal de complir amb totes les mesures de seguretat vigents i les recomanacions del PROCICAT.