TwitterFacebookYoutubeRSS

A continuació pots consultar les últimes novetats de la Biblioteca Municipal Josep Picola:
 
un-dia-de-colera
Un día de Còlera
Arturo Pérez-Reverte
 
Editorial: Alfaguara
Colecció:Hispànica
Pàgines: 408
Idioma: Castellà
 
El 2 de maig de 1808 la revolta a Madrid contra les tropes ocupants franceses ha passat a la història pels afusellaments que Goya va immortalitzar en les seves obres pictòriques. Ara, Pérez Reverte rescata aquest moment èpic de la història d'Espanya, recordant la unitat contra l'invasor i el paper clau de les classes populars en plantar-li cara.
L'autor confegeix una història que barreja personatges reals amb d'altres que probablement hi van ser, però que recupera gràcies al miracle de la paraula impresa. El resultat és que acaba teixint un fris gegantí, carregat d'acció, de situacions tenses i elèctriques, per explicar com un poble unit pot plantar cara a un enemic superior i molt més preparat.
___________________________________________________________________________________
 
lagaleriadelesestuatues
   
La galeria de les estàtues 
Jesús Moncada 
 
Editorial: Edicions 62
Colecció: El Balancí
Pàgines: 304
Idioma: Català
 
A l'ínclita, catòlica i gairebé immortal ciutat de Torrelloba, un matí de novembre de 1957, el jove estudiant mequinensà Dalmau Campells i l'inspector Melquíades Serrador es creuen amb un motorista que porta notícies que influiran decisivament en les seves vides... Amb la por, la misèria i les carències de la postguerra de fons, aquest és el punt d'arrencada de La galeria de les estàtues, novel·la que, publicada per primera vegada el 1992, va confirmar Jesús Moncada com un dels més sòlids escriptors contemporanis.  
 
___________________________________________________________________________________ 

forasters Forasters
Rafael Vallbona 
 
Editorial:Columna
Colecció:Clàssica
Pàgines: 232
Idioma: Català
 
Forasters és un intens thriller històric que comença a Barcelona l’any 1915 i acaba a la Cerdanya l’any 1943, després de recórrer mitja Europa, per on deambulen espies alemanys a Barcelona durant la primera guerra mundial, gàngsters, obrers de la CNT, pistolers de la patronal a l’època de la ‘Rosa de Foc’, orfes de família i pàtria que volen venjança, aventurers, oficials nazis, resistents francesos, traïdors, més espies de tots els països en conflicte durant la segona guerra mundial i un nen que veu un submarí. I tots se saben forasters perquè mai no són allà on voldrien.
Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica 2007 
  ___________________________________________________________________________________
 
el_celler
El celler
Noah Gordon
 
Editorial: Roca editorial
Colecció: Històrica
Pàgines: 382
Idioma: Català
 
El Llenguadoc, França, finals del segle XIX. En Josep Álvarez descobreix de la mà d'un viticultor francès l'art de l'elaboració del vi. Des d'aquest moment, la seva vida restarà dominada per aquesta passió.
Malgrat la seva joventut, en Josep ja ha conegut a la vida l'amor, les intrigues i el treball ardu, experiència que, junt amb la seva vocació, caracteritzarà el seu destí. Després de participar contra la seva voluntat en un complot polític, fugirà a França, on treballarà per a un viticultor. Tot i la por que sent de caure en mans de la justícia, un dia decideix tornar a la seva llar. Lluitant contra els elements en Josep empren una aventura tan àrdua com fascinant: l'elaboració d'un bon vi. Al seu voltant els habitants de Santa Eulàlia: la jove vídua Marimar i el seu fill Francesc; en Nivaldo, el botiguer d'origen cubà; en Donat, el germà obrer d'en Josep, tots ells personatges que poblen aquesta rica novel·la El celler conté l'essència de totes les obres anteriors de Noah Gordon.
___________________________________________________________________________________
 
retorn_amargRetorn amarg
Lluïsa Forrellad
 
Editorial: Angle editorial
Pàgines: 613
Idioma: Català
 
Després de guanyar el premi Nadal 1953 amb Sempre en capella Lluïsa Forrellad va deixar de publicar. Durant més de cinquanta anys va escriure i reescriure en solitud, incansablement, fidel a la seva voluntat de perfecció. L'any 2006 la publicació de Foc latent va suposar la seva reaparició en l'escena literària catalana, amb un èxit rotund. Amb Retorn amarg Forrellad fa una magnífica recreació d'un poble català a finals del segle XIX, just quan el progrés -electricitat, tren, fàbriques- començava a trencar-ne els costums ancestrals. A Fortiana, un poble al peu de les Guilleries, el destí dels personatges canviarà de forma radical durant els dies de la festa major. Sobretot per a Lesmes Padró, a qui sembla que la sort li gira l'esquena. Al llarg de la novel·la els diàlegs són d'una vivesa difícilment igualable, i la llengua és riquíssima, plenament ajustada als personatges, siguin pagesos o vilatans, tots ells esplèndidament caracteritzats. Retorn amarg desplega brillantment l'estil de Lluïsa Forrellad, amb una trama àgil, uns personatges apassionats i una extraordinària habilitat narrativa.
___________________________________________________________________________________ 

vida-y-destino
 
 
 
Vida y destino
Vasili Grossman 
 
Editorial: Galaxia Gutenberg / Círculo de Lectores
Pàgines: 1111
Idioma: Castellà
Traducció: Marta Rebón
 
L´escriptor i periodista rus Vasili Grossman va ser dels primers en donar a conèixer al món l´existència dels camps d´extermini nazis. A "Vida y destino" narra la història de diversos personatges que lluiten per sobreviure als horrors de la guerra, del règim de Stalin i a l´extermini jueu.
 
 
___________________________________________________________________________________ 

invierno-en-madridInvierno en Madrid
C. J. Sansom

Editorial: Ediciones B
Colecció: Grandes novelas
Pàgines: 640
Idioma: Castellà

Els alemanys envaeixen Europa. Madrid passa fam i s’ha convertit en un lloc ple d’espies de totes les potències mundials. Harry Brett és un antic soldat que va conèixer la Guerra Civil i va quedar traumatitzat després de l’evacuació de Dunkerque. Actualment treballa pel servei secret britànic: ha de guanyar-se la confiança del seu antic deixeble Sandy Forsyth, qui es dedica a negocis fraudolents a l’Espanya del “Caudillo”. Harry es veurà envoltat en un joc molt perillós. Mentrestant, la xicota de Sandy, una antiga infermera de la Creu Roja anomenada Barbara Clare, té la seva pròpia missió secreta: trobar al seu antic amant, Bernie Piper, un voluntari comunista de les Brigades Internacionals que va desaparèixer després de la batalla del Jarama.
___________________________________________________________________________________