TwitterFacebookYoutubeRSS

El Pacte de les Alcaldies és una iniciativa europea en què els municipis assumeixen el compromís voluntari de millorar l’eficiència energètica, utilitzar energies renovables i adaptar el seu territori al canvi climàtic. L’adopció d’aquest compromís comporta la redacció dels Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) mitjançant els quals es planifiquen les accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic a realitzar en els pròxims anys en el municipi.

El PAESC és un document de planificació energètica i climàtica que té per finalitat assolir l’objectiu europeu d’una reducció del 55% d’emissions de CO2 per l’any 2030. En aquest marc, el Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona impulsa el procés participatiu per a l’elaboració PAESC de 221 municipis gironins. Mitjançant criteris ambientals, aquests municipis s’han agrupat en 20 Unitats del Paisatge (UP) per tal de proposar accions en l’àmbit supramunicipal.

La unitat de paisatge de l’Alt Ter inclou els municipis de Campdevànol, Gombrèn, les Llosses, Ogassa, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Vallfogona de Ripollès i Vidrà.

Els Objectius del procés participatiu son:

• Promoure el debat ciutadà sobre l’energia sostenible i el clima.
• Debatre sobre el model energètic que es vol impulsar a cada Unitat del Paisatge
• Recollir propostes d’acció supramunicipals i municipals.
• Elaborar un Pla d’Acció que incorpori el debat i les propostes de la ciutadania.


Qui hi pot participar?

Qualsevol persona, entitat, associació o agent del territori que tingui interès en el Medi Ambient.

Com hi puc participar?

• Amb l’objectiu de recollir propostes de cada municipi, s’obrirà un espai virtual al Decidim durant un període de 30 dies (fins al 17 de desembre). Durant aquest període es podrà donar suport a les propostes i fer comentaris per tal donar visibilitat a aquelles que tenen un major consens de la ciutadania per estudiar la seva incorporació als documents.

https://paesc-decidim.ddgi.cat/