TwitterFacebookYoutubeRSS

Des de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, ens plau anunciar un procés de participació pública amb relació a la mobilitat de la nostra vila. L’any 2022 es varen començar a fer les primeres accions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, com l’enquesta per conèixer i opinar sobre el tipus de mobilitat, la creació d’un eix cívic, la instal·lació d’aparcaments específics per a bicicletes i patinets o, recentment, la implantació d’un cotxe de lloguer elèctric compartit.

Abans de continuar les següents accions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, i tal com ja contempla aquest mateix projecte, cal tornar a posar en comú el debat sobre el tipus i la priorització de les accions futures, que han de permetre’ns complir amb els objectius de sostenibilitat.

Per aquest motiu, aquest inici d’any, des del mes de febrer i fins al mes de març, es farà una sessió informativa, una enquesta en línia, i tres tallers diferents, cada un dedicat a parlar i debatre sobre la mobilitat a peu, els vehicles lleugers i el trànsit rodat, oberts a tots els vilatans i vilatanes.

El procés de participació pública és una oportunitat valuosa per a escoltar les opinions i les preocupacions dels ciutadans i ciutadanes, i per a incorporar-les en la planificació futura. El debat de la mobilitat és necessari i ens ofereix l'oportunitat d'innovar i caminar per fer una vila millor, amb la possibilitat de trobar solucions eficients i aplicables en un entorn proper.

En un moment en què el canvi climàtic és cada vegada més important, és fonamental que tots treballem junts per garantir un futur saludable per a les pròximes generacions, per això us animem a participar en aquest procés de participació pública i a expressar les vostres opinions i preocupacions.

Quins dies i com hi puc dir la meva?

202302 SESSIONS mobilitat

Com puc accedir i respondre l’enquesta en línia?

A partir del dia 11 de febrer, trobareu l’enllaç publicat en aquest mateix espai web i també a les xarxes socials.

 ENLLAÇ A L'ENQUESTA
(HABILITAT FINS AL 13 DE MARÇ)


Com puc apuntar-me als tallers participatius?

No és necessari apuntar-s’hi. Només cal assistir a les sessions que vulgueu, en l’horari indicat, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

He d’assistir a totes les sessions, o puc anar només a algunes d’aquestes?

És recomanable i us animem a assistir a totes les sessions del procés, però podeu apuntar-vos a les que cregueu convenient. L’Ajuntament donarà un val de 5 h d’ús del nou cotxe elèctric compartit a les persones que assisteixin a dos tallers o a la sessió informativa i un taller, per tal de fomentar la participació i gratificar les persones que hi dediquin el seu temps.

202302 CUPONS COTXE

Què es farà amb els resultats del procés participatiu?

Les valoracions i aportacions ciutadanes seran recollides en informes de resultats que seran presos en consideració a l’hora de desenvolupar les accions de mobilitat posades a debat. Es tracta, doncs, de complementar i enriquir la presa de decisions comptant amb les opinions ciutadanes.

On puc consultar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS)?

Pots descarregar-te el PMUS en aquest enllaç.

On puc consultar el Pla local de seguretat viària?

Pots descarregar-lo en aquest enllaç.

202302 LoGOS PARTICIPACIÓ ELEMENTS WEB