TwitterFacebookYoutubeRSS

La proposta guanyadora en la fase final dels 1rs pressupostos participatius de Sant Joan de les Abadesses ha estat la de la millora de la palanca de la Batllia, des de fa uns anys tancada al públic perquè no complia amb l’estat i les mesures de seguretat necessàries per a passar-hi. Es tracta d’una petita construcció que permet el pas des de la colònia Llaudet fins a la Ruta del Ter i l’entorn de la Batllia. Les actuacions que s’hauran de fer a la palanca de la Batllia són la substitució dels taulons, les guies travesseres, la col·locació de cables d’acer trenat i de nous tensors, i un mallat de seguretat en paviment i baranes. Tindran un cost de 39.000 €.

Aquest projecte ha estat el més votat amb un marge ampli. En total ha rebut 280 vots (un 61,3% de les persones l’han escollit), mentre que la segona proposta més votada ha estat la millora de la seguretat al parc infantil de l’Abadia, amb 149 vots (un 32.6%), i la tercera, la supressió de barreres arquitectòniques al recorregut de la plaça Major al Consultori Local, amb 122 vots (un 26,7%). Podeu consultar els resultats complets a la pàgina de participació.

Han votat 457 veïns i veïnes, més d’un 16% del cens
Les xifres de participació en aquesta fase final han estat molt positives. Han votat 457 persones, que han emès 1.203 vots (es podien escollir fins a 3 propostes), d’un cens de 2.845 persones, el que significa un 16,06% de participació. Aquest índex registrat és més del doble del de la mitjana d’un municipi amb una població similar a Catalunya, segons l’estudi sobre processos participatius publicat l’any 2019 per la consultora Neòpolis, que va analitzar prop de 100 processos.