TwitterFacebookYoutubeRSS

portadaweb“SJA”, les inicials que identifiquen Sant Joan de les Abadesses, és el nom de la revista local de nova creació que surt a la llum aquesta setmana. La presentació del primer número tindrà lloc diumenge a 2/4 d’1 del migdia, al Palau de l’Abadia. La revista és editada per l’Ajuntament i elaborada per un consell de redacció que en decideix els continguts.

Cada número d’SJA s’obrirà amb un reportatge tractat a fons. En aquest cas, davant de la proximitat de les eleccions municipals, es fan entrevistes als caps de llista de les cinc candidatures que es presentaran, acompanyades d’una anàlisi del comportament electoral de Sant Joan en els comicis locals des del 1979. La revista també conté articles sobre l’Any Maragall, els 40 anys del Trial de Santigosa o la nova gespa del camp de futbol, entre altres temes. També s’inicia una secció amb un doble retrat de santjoanins, un que n’hagi marxat i visqui lluny, paral·lelament a un altre que hi hagi vingut a viure. SJA també contindrà un apartat especial dedicat al sector econòmic, en aquest cas amb el retrat d’un botiguer que es jubila, un reportatge sobre una nova granja de pollastres ecològics i les notícies de les obertures de nous establiments comercials. En tots els articles, la filosofia de la publicació és centrar-los en els seus protagonistes. Per aquest motiu, SJA té el subtítol de “La revista de la gent de Sant Joan”. Inicialment, la periodicitat de la publicació serà semestral. El primer número d’SJA, amb 40 pàgines, es distribueix gratuïtament a cada domicili. Els següents es vendran, al preu d’1 euro i mig.

L’acte de presentació comptarà amb les intervencions de Montserrat Tallant, regidora de Cultura, i dels periodistes Jordi Vilarrodà –en representació del consell de redacció de la revista– i Àlex Bosch.