El cicle de conferències BiblioSTEAM s'obre aquest divendres 4 d'octubre (18 h) amb una reflexió profunda sobre la relació entre la filosofia i l'horror, basada en la literatura de terror clàssica i contemporània. La primera sessió, titulada "Monstres còsmics i terrenals: filosofia de l'horror", ofereix una mirada fascinant a la naturalesa filosòfica de la por i la seva manifestació a través de la literatura.

L’activitat busca explorar com el gènere de l’horror pot servir com a plataforma per a qüestionar i aprofundir en conceptes filosòfics clau com l'angoixa, l'existència humana, i la relació de l'home amb l'univers. Ens guiarem per autors emblemàtics com H.P. Lovecraft, un dels pioners en el que es coneix com a "horror còsmic", on la por a l'infinit i el desconegut pren un protagonisme central.

A través de l'anàlisi de les obres de Lovecraft, investigarem com aquests temes han influït en la filosofia contemporània, centrant-nos en pensadors com Mark Fisher, Graham Harman i Eugene Thacker, els quals, cadascun a la seva manera, han utilitzat l'horror per analitzar l'angoixa existencial de l’ésser humà i les tensions del capitalisme modern.

Aquest cicle està finançat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, i forma part del compromís institucional de promoure la cultura científica a través de programes accessibles a tota la ciutadania.

cartell