fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

La Festa de l’Arbre de Sant Joan de les Abadesses estrena arborètum

34.0x520115 anys després de l'inici de la Festa de l'Arbre, les regidories de Sostenibilitat Ambiental, Turisme i Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses editaran un mapa que permetrà fer un recorregut per veure els arbres més interessants del paisatge del poble. Aquest plànol, que ha preparat el biòleg santjoaní Xavier López, també conté tota la informació per conèixer aquests exemplars que fan de Sant Joan un dels pobles amb més nombre d'espècies d'arbres per habitant, a més de senyalar espais i itineraris recomanats per visitar.

El mapa, que podrà aconseguir-se a l'Oficina de Turisme i s'oferirà a tots els visitants, es presentarà el dissabte 17 de maig, a les 18h, a la sala Abat Arnau de Vilalba del Palau de l'Abadia. 

arboretum SJweb

El plànol permetrà donar a conèixer als visitans la riquesa patrimonial de verd urbà, amb més de 70 espècies d'arbres i prop de 40 d'arbust, que és herència de la creació d'enjardinaments per part del mestre i dissenyador de jardins Joan Mirambell a principis dels anys trenta, quan a la majoria de poblacions no es tenien en compte aquests aspectes. De fet, Sant Joan és la primera població europea que va celebrar la Festa de l'Arbre (l'any 1899) i, a més, és una de les poblacions millors classificades del concurs Viles Florides de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya, amb dues Flors d'Honor. Només la superen Figueres i Sant Hilari Sacalm, amb tres distincions.

Fragment del programa Divendres de TV3 sobre els arbres de Sant Joan, emès el 2 de desembre de 2013:

Com en les darreres edicions, els alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Escola també tindran un paper important en la Festa de l'Arbre. L'endemà de la presentació de l'arborètum, diumenge 18 de maig, tothom qui ho vulgui podrà fer un recorregut per Sant Joan per conèixer els arbres que formen part del nostre patrimoni natural i paisatgístic. Els alumnes han estat treballant en aquesta iniciativa amb el mateix Xavier López, que els ha donat informació sobre els arbres singulars del poble i sobre com parlar en públic i a saber transmetre aquests coneixements a tots els santjoanins que hi assisteixin. La sortida es farà a les 10h des del Palau de l'Abadia.


Festa de l'Arbre a Sant Joan de les Abadesses

Dissabte 17 de maig - 18h
Presentació de l'Arboretum de Sant Joan de les Abadesses
Palau de l'Abadia - Sala Abat Arnau de Vilalba

Diumenge 18 de maig - 10h
Recorregut per Sant Joan amb els alumnes de l'Institut Escola
Sortida des del Palau de l'Abadia

 Cartell arboretum-web