fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

Les carbasses arrelen a Sant Joan

IV FIRA CARBASSAUn any més, i ja en van quatre, torna la Fira de la Carbassa organitzada pels Carbassaires de Sant Joan (diumenge 20 d'octubre), una de les cites més populars de la tardor a Sant Joan de les Abadesses tot i la seva joventut. La recepta és la de cada any: parades de productes relacionats amb la carbassa, degustacions, demostracions i el concurs de carbasses grans. Un conjunt de propostes a l'entorn d'aquest fruit que tradicionalment s'ha utilitzat com a aliment per fer confitures i sopes, però també com a recipient, com a element decoratiu i, fins i tot, com a instrument musical.

La IV Fira de la Carbassa, situada a la plaça Clavé i entorn, començarà a les 11 h. A partir de llavors es podrà fer una degustació de crema de carbassa a càrrec de La Teuleria, participar en un taller de dibuix adreçat a infants o observar la demostració de l'art de fer escultures amb carbasses. Tot i això, des de 2/4 de 8 aniran arribant les carbasses del concurs.

Ja a la tarda, a partir de les 16 h, es farà un taller de cuina amb carbassa adreçat a nens i nenes i, a les 18 h es lliuraran els premis del concurs de carbasses, que hauran estat exposades durant tot el dia.

Premis a les carbasses més grans:
1r premi - 400 €
2n premi - 300 €
3r premi - 200 €
Premi local - 200 €
Premi comarcal - 100 €
Premi a l'originalitat - 100 €
Hi haurà un obsequi al millor cultivador de l'any, i tots els participants tindran un record de la seva assistència.


PROGRAMA
DIUMENGE 20 D'OCTUBRE

De les 7.30 fins a les 11 h
Arribada de les carbasses, verificació i pesada. Instal·lació de les parades dels agricultors i artesans

A partir de les 11 h
Obertura de la IV Fira de la Carbassa, tastets gastronòmics, degustació de crema de carbassa a càrrec de La Teuleria, taller de dibuix adreçat a nens i nenes i demostració de l'art de fer escultures amb carbasses

A partir de les 16 h
Taller de cuina amb carbassa adreçat a nens i nenes i demostració de l'art de fer escultures amb carbasses

A les 18 h
Lliurament de premis del concurs de carbasses grans

*Totes les activitats es faran a la plaça Clavé. Les parades romandran obertes tot el dia i hi haurà servei de bar i entrepans

 

IV FIRA CARBASSA diptic web