TwitterFacebookYoutubeRSS

La Diputació de Girona, a petició de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, està elaborant un estudi de conservació del patrimoni natural del gorg de Malatosca i el seu entorn. Aquesta iniciativa també busca assessorar en la gestió de l’ús públic de la zona, en particular durant la temporada d'estiu, per equilibrar la convivència entre el medi ambient i les activitats humanes.

L’Ajuntament ha demanat participar en aquest projecte per l’alta freqüentació que hi ha hagut en els darrers anys, especialment des de les primeres flexibilitzacions de les mesures després del confinament per la Covid-19. El suport de la Diputació de Girona s’inscriu dins del Pla de Serveis d’Assistència en Matèria de Conservació del Patrimoni Natural del Servei de Medi Ambient.

Com a part d'aquesta iniciativa, la Fundació Emys, especialitzada en la recerca i conservació del patrimoni natural, està fent entrevistes amb tècnics municipals i responsables polítics, reunint-se amb propietaris d’aquest entorn, fent estudis de camp i revisant el planejament urbanístic vigent, entre d’altres. A partir d'aquestes accions, la fundació redactarà el projecte final que inclourà un càlcul de capacitat de càrrega de l'espai i una proposta d'accions per ordenar els accessos i els usos al gorg.

 

Crida a la participació ciutadana a través d'una enquesta

Entre les accions prèvies a la redacció del projecte, s’ha habilitat una enquesta per a conèixer l'opinió pública dels veïns i veïnes de Sant Joan de les Abadesses sobre la freqüentació i els usos del gorg de la Malatosca. La participació ciutadana és clau en aquest procés, per tal de recollir l'opinió dels habitants del territori immediat, conèixer la percepció sobre les problemàtiques que els afecten i fer-los partícips de les accions que es realitzen a l'espai.

L’enquesta és anònima, hi ha temps fins al dilluns 4 de setembre per omplir-la i es pot fer en línia des d’aquest enllaç: https://forms.gle/7nwVrs9cB1KYzAXs6

202308 enquesta gorgs