fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

Clownia Festival

Sant Joan de les Abadesses acull des de l'any 2014 el Clownia Festival, certamen promogut pel grup Txarango i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, que ha esdevingut un referent musical del país, que cada any creix en espectadors i en varietat d'activitats programades. Durant uns dies Sant Joan de les Abadesses es transforma en Clownia, la capital imaginària d'un món millor on tot és possible, un espai de projecció, reflexió i intercanvi.

Aquesta història va començar amb un conte. Un conte teixit entre amics que parlava de Clownia; la ciutat llunyana. Era la història d'un món millor i, aquell hivern del 2010, va ser explicada per primera vegada dalt d'un escenari donant el tret de sortida a la primera gira del nostre petit projecte, TXARANGO.

4 anys després vam decidir que si l'havíem inventada també podíem provar de construir-la. I aquí estem.

Clownia és la utopia. El lloc on tot és possible. L'horitzó que nosaltres proposem. Un espai de projecció, reflexió i intercanvi. Una petita ciutat. Un teatre. Clownia és un homenatge als pobles petits on hem crescut i és també la nostra manera de donar les gràcies. La il·lusió de portar a casa totes aquelles propostes que estimem.

Seguim perseguint el somni d'un món millor i plantem aquest campament com a acte de rebel·lia. Com a reivindicació del somni. Com a celebració de la vida.

Comencem a construir.

Benvinguts a la ciutat llunyana.

TXARANGO

 

PROGRAMA 2018

El festival Clownia de Sant Joan de les Abadesses arriba aquest 2018 a la seva cinquena edició consolidat com el festival familiar i d'àmbit festiu més representatius del panorama català actual. Si a les darreres edicions, que han penjat sempre el cartell d'entrades exhaurides, els amfitrions Txarango havien preparat un cartell de luxe, la del cinquè aniversari no ha quedat enrere. Al contrari. El Clownia 2018 celebrarà el seu cinquè aniversari amb la programació més ambiciosa i internacional de la seva història.

201806 CLOWNIA CARTELL

201806 CLOWNIA CARTELL CONSCIENCIA

 

 

 

ACTIVITATS GRATUÏTES

Amb la intenció d'assegurar el dret i accessibilitat a la cultura, els concerts del matí, i del diumenge a la tarda, i les activitats de l'Espai Consciència són gratuïtes. 

CLOWNA GRATUIT

CLOWNIA GRATUIT2

PAELLA SOLIDÀRIA 
(diumenge, de 14 a 16 h - pl. Barcelona)

Sol, bon menjar i música. Les tres claus per fer un dinar de comiat del Clownia. Paella solidària a benefici de la plataforma No Callarem. És possible gràcies a Cultura amb Causa. Preu: 5€ (venta de tiquets a la parada de merxandatge de Txarango i el mateix dia a la Plaça Barcelona). S'hi pot participar sense la necessitat de tenir entrada al recinte.

INFORMACIÓ D'INTERÈS SOBRE SANT JOAN I EL CLOWNIA 

mapa-vila-marcat-2018-web

Establiments-collaboradors-web

TRANSPORT

L'empresa d'autobusos TEISA és l'encarregada de la línia interurbana que uneix el Ripollès. És el mitjà de transport públic que fa l'enllaç entre Ripoll, on hi arriba la línia de tren R3 de Rodalies, i Sant Joan de les Abadesses. A més dels horaris habituals de la línia, durant el Clownia Festival, TEISA amplia i reforça els seus serveis habituals. En aquest document pdf trobareu els horaris de tornada de diumenge, però a la seva pàgina web hi podreu trobar els horaris de tots els dies.

Horaris de bus SANT JOAN DE LES ABADESSES - RIPOLL - BCN
i SANT JOAN DE LES ABADESSES - GIRONA

Horaris-bus-Sant-Joan-web

 

NOVETATS D'ÚLTIMA HORA?

Si voleu estar atents a possibles canvis d'última hora o d'informació d'utilitat sobre el festival, podeu seguir les xarxes socials de Clownia, l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, i els de La Veu de Sant Joan. També pots escoltar l'emissora pel 107.4FM o per internet.

CONSELLS DE SEGURETAT:

 • Abans d'anar-hi estigueu atents a les informacions oficials que emetin les autoritats sobre l'esdeveniment, així com les que apareguin als mitjans de comunicació.
 • És important que porteu roba còmoda i adequada. Tingueu en compte també que el calçat que porteu us protegeixi bé els peus, ja que és la part del cos on es produeixen la majoria de les ferides.
 • Aneu-hi ben hidratats.
 • Tingueu localitzades les sortides d'emergència o les vies d'evacuació i estigueu atents a les indicacions del personal de seguretat.
 • Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
 • Porteu la documentació a sobre. Si aneu amb nens porteu-los a coll o de la mà. Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb impediments.
 • En el cas d'assistir-hi amb nens, gent gran i persones amb discapacitat, prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte, i feu que la portin en un lloc visible per si es perden.
 • En entrar o sortir no us atureu davant de les portes.
 • En concentracions massives a l'exterior, si teniu la sensació d'estar atrapats o sense sortida possible, busqueu una ubicació alternativa on pugueu localitzar una via d'evacuació.
 • No pugeu a les baranes, reixes o d'altres elements inestables que puguin ser perillosos.
 • Una vegada finalitzat l'esdeveniment, abandoneu el lloc de forma ordenada, respectant l'ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat. No oblideu els vostres objectes personals.
 • Mantingueu la calma i estigueu atents a les indicacions dels serveis d'emergència. Si sou en un recinte tancat, dirigiu-vos a les sortides pels llocs indicats sense aturar-vos. En cap cas torneu enrere. Eviteu cridar, córrer o empènyer els altres, ja que podríeu provocar situacions molt perilloses per a la gran quantitat de persones que n'hi ha concentrades. Una vegada estigueu en una zona segura, si no trobeu alguna persona informeu-ne els serveis d'emergència.

 


AVISOS: 

- Queda totalment prohibit l'ús de pirotècnia als espais del festival. L'incompliment d'aquesta norma pot fer que l'organització retiri l'entrada de l'infractor.

- En els darrers anys s'ha popularitzat el tram de riu Ter entre els dos ponts com a espai d'oci i per a refrescar-se per la calor. L'Ajuntament no es fa responsable d'aquest espai i dels riscos que pren la gent que s'hi banya.

 ______

En aquesta pàgina hi anirem afegint tota la informació que creiem que pot ser interessant per a totes aquelles persones que tinguin l'entrada per assistir al Clownia Festival. Consulteu-la regularment perquè hi anirem introduint informació fins al mateix dia del festival.