TwitterFacebookYoutubeRSS

31201214959 Viles FloridesEl conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma. Pelegrí i l'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, van presidir, el passat 15 de juliol, el lliurament de distincions de la segona edició del programa Viles Florides al Casal de la Gent Gran de Cardedeu. A l'acte hi varen assistir l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses Ramon Roqué, la regidora de Medi Ambient Magda Manzanal i la regidora de governació, obres i serveis Sílvia Carreira, que varen recollir els distintius per a les dues Flors d'Honor, les mateixes que l'any passat.

Els municipis de Figueres i Sant Hilari Sacalm varen guanyar-ne tres i ja compten amb la màxima puntuació d'aquesta iniciativa organitzada per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM). Aquestes poblacions se sumen a la de Cardedeu, que també ha mantingut les tres Flors d'Honor de l'any passat.

Sant Joan continua entre els nou municipis següents amb millor puntuació juntament amb Cabrils, Montellà i Martinet, Premià de Dalt, Roses, Santa Susanna, Senan, Sitges i Vilassar de Mar, que tenen dues Flors d'Honor (equival a una valoració entre 80 i 90 de 100 punts màxims). L'Ajuntament de Sant Joan té com a objectiu continuar treballant en els espais públics, verds i enjardinats per mantenir la riquesa natural del poble més enllà del valor estètic i optar, també, a la màxima distinció d'aquest concurs.

Viles florides webLa representació de l'Ajuntament amb el conseller Pelegrí. Foto: Viles Florides

Guanyadores dels 6 lots de jardineria
El Jurat, format per acadèmics i professionals del sector verd, va valorar molt especialment la bona planificació de les polítiques verdes d'aquests municipis però també la implicació ciutadana. En aquest sentit, l'Ajuntament i les dues floristeries de Sant Joan varen sortejar, dissabte passat, 6 lots de jardineria entre totes les persones que varen comprar productes de jardineria, plantes o flors durant els últims mesos. Les guanyadores varen ser Rosa Ma Gómez, Dolors Roca i Mari Molina a la floristeria l'Heura, i Margarita Colomer, Petra Martínez i Conxita Sauret a la floristeria El Pont Vell. L'Ajuntament de Sant Joan vol agrair la col·laboració dels seus vilatans i vilatanes guarnint els seus balcons que, entre d'altres, ha permès obtenir aquesta puntuació tan alta.

Viles florides web-2L'acte es va celebrar a Cardedeu, l'única població que l'any passat va aconseguir 3 flors. Foto: Viles Florides

Més informació a:
www.vilesflorides.cat
L'Ajuntament i les floristeries de Sant Joan sortejaran 6 lots de jardineria
Una Festa de l'Arbre per redescobrir les Tres Creus
Sant Joan de les Abadesses rep el 3r premi de Viles Florides