fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Comunicació
  • L’INCASÒL ven la nau de la Colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses

L’INCASÒL ven la nau de la Colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses

El gerent de l'Institut Català del Sòl (INCASÒL), Albert Civit, i l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), Ramon Roqué, acompanyats pel delegat del Govern a les Comarques Gironines, Eudald Casadesús, i conseller comarcal i regidor de l'Ajuntament de Ripoll, Miquel Rovira, han assistit aquest dimecres a l'acte de signatura de l'escriptura de compravenda de la parcel·la on hi ha la nau industrial de la Colònia Llaudet a les empreses Artesania Pirineu, SL i EOLGREEN. L'INCASÒL n'és propietari des de l'any 2006 quan va adquirir aquesta colònia i les naus de la fàbrica de més recent construcció a la societat Hilaturas Llaudet SA (HILLSA).

La parcel·la número 9 té una superfície de 16.682 m2 i s'ubica una nau de 8.025 m2 de superfície en planta baixa. La parcel·la s'adjudica en proindivís del 50% a les dues empreses, per un preu total de 1.750.000 euros amb pagament finançat. Així el primer any serà de carència per tal que les dues societats puguin fer l'adequació de la nau.

Les empreses

Artesania Pirineu SL. és una empresa que es dedica al disseny, fabricació i comercialització de productes per a la decoració de la llar. Fundada l'any 1983, inicialment es dedicava a la fabricació d'articles de fusta però, a partir de l'any 1992, s'ha anat especialitzant en la producció de motllura per a quadres, marcs de fotografies, miralls i teles, així com en la impressió digital sobre tot tipus de suports. També fabrica pintura original i productes de decoració de paret. Entre els seus clients es troben grans superfícies de bricolatge, com Leroy Merlin, Akí, Bauhaus o Brico Marché. Artesania Pirineu té previst el trasllat parcial de l'empresa des de Ripoll cap a Sant Joan de les Abadesses amb una inversió de 1.175.000 euros per a la compra i adequació de la nau i l'adquisició de nova maquinària. Hi treballaran entre 47 i 50 treballadors. L'altra empresa que s'instal·larà a la Colònia Llaudet és EOLGREEN, que produeix i comercialitza béns d'equips dels sectors energètic sostenible, enllumenat, seguretat i telecomunicacions. L'empresa preveu invertir 875.000 euros per a la compra de la nau i 2,7 milions d'euros per a la posada en marxa de l'activitat. El número de llocs de treball que generarà serà de 48 directes (35 treballadors de planta, 9 administratius i 4 de laboratori) i 22 llocs indirectes. 18 de maig de 2016.

201605 LLAUDET1201605 LLAUDET3201605 LLAUDET4

201605 LLAUDET2

201605 LOGOS LLAUDET