fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Comunicació
  • Premien l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses per la implantació i ús de l’administració electrònica

Premien l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses per la implantació i ús de l’administració electrònica

El Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) va atorgar aquest dimecres el primer premi Reconeixements d’Administració Electrònica en la categoria entre 1.001 i 5.000 habitants a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses per la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica oferts a la ciutadania i les empreses. L’AOC ha volgut premiar el consistori santjoaní pels canvis que s’han fet del paper cap a un model digital de gestió que potencia l’estalvi i eficiència dels processos administratius reduint-ne els costos, evitar els desplaçaments dels ciutadans en les seves gestions a través d’opcions telemàtiques, oferir una administració més transparent a ciutadans i empreses, i fer més eficient la gestió documental. Per a aquesta transformació digital, els treballadors de l’ajuntament han hagut de formar i adaptar-se als programaris digitals estàndards i compartits amb altres administracions. 

L’aposta i esforç de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses per a la transformació digital, amb el suport del Consorci AOC i LOCALRET, permet ser un dels capdavanters en aquest camí i donar resposta als nous reptes socials, econòmics i culturals que suposa la societat digital, i evitar que hi hagi una fractura digital amb altres ens més grans als quals els és i serà més fàcil la transformació dels processos i formes de treball.

Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) i Gurb (Osona), varen aconseguir el primer premi ex aequo en aquesta franja de població, reconeixement que varen rebre just el dia abans del Congrés de Govern Digital que es fa avui dijous 22 de març al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, i el va rebre el regidor de Joventut, Noves Tecnologies, i Obres i Serveis, Jordi Caparrós.

El regidor i els responsables del consistori han volgut agrair, també, l’esforç dels ciutadans i les empreses per l’adaptació que també han hagut de fer en els seus processos relacionats amb l’administració local. Es tracta de l'únic municipi del Ripollès premiat en aquesta edició.

En la trobada d'aquest dijous hi han inscrites més de mil persones en representació de més de 500 administracions locals, i que compta amb més de 70 ponències. S’hi han presentat les millors experiències a l’Estat en innovació digital, govern obert i contractació electrònica, i s’està debatent com impulsar la transformació digital dels ens locals. El Congrés de Govern Digital Local està organitzat pel Consorci Administració Oberta de Catalunya i el Consorci Localret.

PREMIS GOVERN OBERT wb 1 of 1

Fotografia dels representants dels ajuntaments més valorats per la seva administració oberta