fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

La llar d'infants El Molí Petit rep el distintiu d'Escola Verda

Tot l'equip educatiu de la llar d'infants municipal El Molí Petit de Sant Joan de les Abadesses, juntament amb la regidora d'Ensenyament Montserrat Tallant, varen rebre el distintiu d'Escola Verda que atorga el Departament de Territori i Sostenibilitat, el passat 1 de desembre, en un acte al Museu Agbar de les Aigües de Cornellà de Llobregat.

 El Molí Petit ha rebut aquest segell després de dos anys de formació, junt amb altres escoles i instituts de la província de Girona. Ser Escola Verda implica tenir un compromís per, conjuntament amb tota la comunitat educativa, treballar els valors de la sostenibilitat i fer un canvi d'hàbits per promoure el respecte per l'entorn i els recursos naturals.

Durant aquests dos anys, el centre santjoaní ha seguit aquesta línia, per exemple, demanant una tovallola a cada infant per eixugar les mans i la cara en comptes de fer-ho amb paper d'un sol ús, o oferir el contenidor d'envasos als infants que mengen iogurt i acostumar els infants a llençar les bosses d'envasos, orgànic i bolquers al contenidor corresponent. També han fet accions per a la sostenibilitat al menjador, classificant cada element a la seva safata corresponent quan l'infant ha acabat de dinar i berenar. A la vegada ha incorporat accions noves com la de demanar a cada infant si tenen poca o molta gana, per mesurar les quantitats de menjar que es posa al plat, depenent de la resposta de l'infant, i així col·laborar perquè no hi hagi malbaratament alimentari. Les sobres de la matèria orgànica la donem diàriament a un pagès de la zona per als seus animals. També s'ha demanat a les famílies un tovalló de roba per l'hora de dinar en lloc de paper. Altres accions estan orientades a la cura de les plantes, a la recollida de roba usada, ...

L'equip educatiu, continuaran apostant en aquest projecte i animen les famílies a ser-ne partícips.

ESCOLA VERDA