fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

Finestra gòtica a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

Aquesta setmana s'acabarà la col·locació d'una finestra a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. Es tracta d'un element arquitectònic aparegut en enderrocar l'antic immoble als anys 90, corresponent a una finestra gòtica, les pedres de la qual havien estat reaprofitades formant part de la cantonera d'aquell edifici. A partir d'aquests elements s'ha completat la finestra lobulada formada per tres elements. S'hi han incorporat dos capitells i àbacs originals, i la resta s'ha completat amb elements de terra cuita seguint les formes de l'estructura original.

L'actual edifici es va construir l'any 1999 pels arquitectes Francesc Fajula i Xavier de la Presa, que ja varen preveure la incorporació d'aquesta finestra a la Sala de Plens, que coincideix amb l'eix del carrer Abat Isalguer. Fins ara, s'havia deixat l'acabament a obra vista a l'espera d'incorporar-la.

201905-FINESTRA-GOTICAEl santjoaní Francesc Fajula donant la indicació als obrers


Restauració de la font de la plaça Clavé

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha rebut una ajuda de la Diputació de Girona per a la restauració de la font que està situada al centre de la plaça Clavé. El monument va ser dissenyat per l'arquitecte barceloní Jerònim Martorell i l'escultura de bronze que la corona va ser feta per l'escultor barceloní Josep M. Camps i Arnau. Es va inaugurar durant la Festa Major de 1927. No hi ha constància de qui representa la figura del cavaller de l'escultura, però alguna vegada s'ha relacionat amb la figura de Sant Jordi, en d'altres amb el comte Guifré, i hi ha qui considera que és el comte Arnau.

Actualment hi han proliferat plantes, molses i microorganismes, i també s'hi observa l'acció de les sals de l'aigua que acceleren la degradació del gres que la conforma. La intervenció es farà en dues etapes i el seu objectiu és garantir la perennitat de l'obra, a la vegada que en millori la imatge estètica del conjunt. La primera part de la restauració es farà durant el 2019 i consistirà en el tractament de la part superior de la columna i l'escultura de bronze. Tindrà un cost aproximat de 13.189 €.

FONT PL CLAVEL'actuació eliminarà els microorganismes i molses i tractar l'acció de les sals que n'acceleren la dregradació