fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Comunicació
  • L’edifici de l’Institut-Escola Mestre Andreu rep una menció en els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2019

L’edifici de l’Institut-Escola Mestre Andreu rep una menció en els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2019

La 22a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, convocats per la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), varen atorgar una menció al nou edifici de Secundària de l’Institut-Escola Mestre Andreu en la categoria Arquitectures, durant l'entrega de premis que es va fer el passat divendres 7 de juny a la seu del col·legi.

El jurat, format pels arquitectes de prestigi Joan Roig Duran, Anna Bassat Orellana i Àlex Giménez Imirizaldu, va destacar la transició entre l’entorn urbà i el natural, i també la construcció industrialitzada que, en paraules del mateix arquitecte de l’edifici, el barceloní Enric Massip-Bosch, ha permès “muntar-lo en sec i evitar així la generació de residus, i que el procés hagi estat més ecològic i més responsable amb el medi”. Massip-Bosch també destaca que aquesta aposta decidida per buscar o innovar, no només es troba en els aspectes constructius, sinó amb els “d’organització i relació entre l’arquitectura i el projecte docent”. Entre els altres aspectes destacats en la menció també hi ha el fet que “un sol element resol les envolupants: panell compost collat directament a l’estructura, que fa alhora de forjat, de mur, d’aïllant tèrmic, d’aïllant acústic i d’acabat interior, aprofitant els diversos models disponibles”.

L’edifici va entrar en funcionament el setembre de l’any 2018, quan s’hi va traslladar la Secundària des de l’edifici de l’antiga escola Abadessa Emma, dissenyat per Duran i Reynals. Disposa de sis aules, una biblioteca amb accés al carrer, una aula de música, una de plàstica, un laboratori i una aula-taller, despatxos i sales de reunions del professorat, i un gran pati. En els pròxims anys el Departament d’Educació ha de completar el trasllat total de l’escola amb la segona fase, que contempla la construcció de l’edifici contigu d’Infantil i Primària -actualment a l’edifici Mestre Andreu del centre del poble-, i també d’una sala polivalent.