fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Comunicació
  • La web de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses obté un 86,9% de transparència segons l'AOC

La web de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses obté un 86,9% de transparència segons l'AOC

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses continua desenvolupant la seva pàgina web per fer-la atractiva, útil i, sobretot, que compleixi amb els estàndards de transparència que ha de tenir l’administració electrònica. Aquests primers mesos de l’any, el consistori ha treballat a implementar els elements a desenvolupar de la seva pàgina a través d’un pla d’impuls dels portals de transparència guiat pel Consell Comarcal del Ripollès i l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), en el que també hi han participat el mateix consell i els municipis de Llanars, Molló, Pardines, Ribes de Freser i Vallfogona del Ripollès. L’AOC ha determinat que el nivell de transparència del portal santjoaní ha pujat del 53,19%, fins al 86,90%, que el situa com la institució pública de la comarca amb una puntuació més alta.

Per arribar a aquesta xifra es consideren ítems publicats i consultables com la informació institucional, l’organització política, les retribucions, l’acció de govern, normatives, plans, contractació pública, convenis i subvencions, pressupost, gestió econòmica, tràmits i serveis en línia i espais de participació, entre d’altres.

El consistori sempre ha tingut en compte i ha treballat en aquests elements. Ja l’any 2013 va treballar-hi a través del baròmetre de transparència que va elaborar el Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural de la UAB, convertint-se en l’únic de la comarca que aprovava aquest índex, i en els darrers anys, seguint les guies de l’AOC per tal d’actualitzar constantment la web, donar resposta als nous reptes socials, econòmics i culturals que suposa la societat digital, i evitar que hi hagi una fractura digital amb altres ens més grans als quals els és i serà més fàcil la transformació dels processos i formes de treball. Gràcies a aquest treball, l’any passat el consistori va rebre el primer premi Reconeixements d’Administració Electrònica en la categoria entre 1.001 i 5.000 habitants, i a principis d’any, abans dels últims canvis que han suposat pujar del 53,19 al 86,9%, va rebre el 3r premi.