fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Comunicació
  • Pas endavant perquè l’Alberg Ruta del Ferro sigui gestionat per Joventut

Pas endavant perquè l’Alberg Ruta del Ferro sigui gestionat per Joventut

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va aprovar les clàusules inicials reguladores per a la concessió administrativa de l’Alberg Rural Ruta del Ferro a favor de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de Joventut, en la sessió plenària del dimecres 31 de març de 2021.

Amb aquesta cessió Sant Joan de les Abadesses consolida i s’assegura la perdurabilitat d’aquest equipament estratègic per a la dinamització econòmica de la vila lligada al turisme i als serveis, a la vegada que aquest aprofitarà de les sinergies de promoció, experiències i programes de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials a Catalunya. Aquest fet permetrà augmentar el nombre de pernoctacions, però sense deixar d’oferir un servei públic i de qualitat.

D’altra banda, l’Ajuntament aconseguirà deixar de fer-se càrrec d’un equipament que sense aquestes sinergies esmentades -i sense tenir en compte el retorn no quantificable que ha tingut sempre per al poble- era deficitari. Ho va ser de forma especial en el passat 2020 a causa de la pandèmia, quan va tancar l’exercici amb 80.741 euros en negatiu, convertint-se en una de les principals causes per les quals el consistori també va tancar en negatiu el seu exercici.

ALBERG

Imatge interior de l'entrada de l'Alberg Rural Ruta del Ferro i de la recepció