TwitterFacebookYoutubeRSS

arnau2014 GMD2Després de l'èxit de l'actuació del cor Geriona d'aquest dissabte passat, el Grup Montgrí Dansa (GMD) i la música en directe de la cobla Mil·lenària són els protagonistes de la segona proposta del XIX Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau. Aires de la terra és un espectacle que, per una banda, fa un recorregut per la diversitat folklòrica dels països de parla catalana i, per l'altra, es desenvolupa al voltant del comte Arnau.

La primera part de l'espectacle conté balls del darrer espectacle del GMD Temps i llegenda, un espectacle de música i dansa catalana actual, fresc i d'identitat. La segona part, és l'estrena del ballet inspirat en la narració de Víctor Balaguer Lo Comte Arnau (1858). La idea, el llibret i la coreografia són de Sebastià Vilanou, el director d'aquest grup de dansa de Torroella de Montgrí. La música i instrumentació per a cobla i percussions són del compositor Joan Lluís Moraleda, i els encarregats d'interpretar-la seran els components de la cobla Mil·lenària.

Vilanou ha creat el llibret inspirant-se en la narració de Balaguer, gran romàntic català del segle XIX, per desenvolupar una coreografia a l'entorn de la relació del comte amb Adalaisa, i que serà una nova aportació al patrimoni de dansa catalana a través del mite del comte Arnau.

arnau2014 GMD

XIX Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau

Camí del vintè aniversari, el Cicle de Representacions del Comte Arnau torna a mostrar la sorprenent vigència del mite. Sorgit de les arrels de la cançó tradicional, ha inspirat creacions d'alta cultura des de fa un segle i mig. Aquesta doble vessant es reprodueix cada any a Sant Joan de les Abadesses: un acte acadèmic i tres espectacles de qualitat, combinats amb activitats populars durant dos mesos en què el comte Arnau torna a cavalcar.

Paquets turístics del Cicle del Comte Arnau

Les entrades per als espectacles ja es poden comprar a l'Oficina de Turisme de Sant Joan de les Abadesses i, enguany, també poden adquirir-se per internet des de la pàgina web de l'Ajuntament.


Consulta la informació completa del XIX Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau en aquest enllaç