TwitterFacebookYoutubeRSS

Des de l'Organisme de salut pública de la Diputació de Girona s’han creat unes Xarxes d’Itineraris Saludables i Parcs Urbans de Salut, per promoure i facilitar la pràctica d’activitat i exercici físic per reduir el sedentarisme de la població, entre d’altres.
L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses es va adherir a aquesta iniciativa per tal de facilitar als santjoanins i santjoanines la pràctica d’hàbits saludables, com l’exercici físic.
 Actualment els itineraris ja estan senyalitzats amb banderoles de color groc i ofereixen la possibilitat de seguir tres recorreguts urbans que tenen diferents nivells de dificultat, un itinerari curt (color taronja) de 2,6 km, un de mitjà (color turquesa) de 4,5 km i el més llarg (color fúcsia) de 5,9 km.
Aquests mateixos itineraris formen part de PAFES (Pla d’Activitat Física, Esport i Salut) dels Departaments de Salut i Esports, on des de l’atenció primària, mitjançant el consell i la prescripció del metge de família, es vol fomentar la pràctica d’activitat física.
També s’ha instal·lat el Parc Urbà de Salut a la plaça Sant Luís Potosí composat de 8 aparells que permeten realitzar diferents exercicis físics aconseguint, així, un treball homogeni de tot el cos.
Els díptics informatius tant dels itineraris com del parc es poden trobar a l’Ajuntament, al Casal Social Jaume Nunó, a l’Oficina de Turisme, a l’Alberg Ruta del Ferro i al consultori mèdic. 
També pots consultar-los clicant damunt les imatges que hi ha a continuació: 

       xarxa_salut            parc_salut