TwitterFacebookYoutubeRSS

El 6è Festival Gollut, en el seu objectiu de diversificar i compartir les activitats que fa a Ribes de Freser, farà una projecció a Sant Joan de les Abadesses, a més de portar-hi una exposició de fotoperiodista Kim Manresa, aquest dissabte 9 de novembre. El festival ja va homenatjar al fotoperiodista Kim Manresa en la seva 5a edició amb el Premi Gollut a la Trajectòria fotogràfica i va organitzar l’exposició “Kim Manresa, 45 anys dedicats al fotoperiodisme”, una mostra de la trajectòria intensa i compromesa envers els drets humans, la dignitat de les persones i la seva mirada humana que ha fet especial èmfasi en fer valdre els drets de les dones i els infants. L’exposició és d’accés lliure i es podrà veure fins al 2 de desembre, al Palau de l’Abadia, de dilluns a dissabte, de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h, i els diumenges, de 10 h a 14 h.

D’altra banda, es projectarà el documental Gurumbé, canciones de tu memòria negra (Espanya, 2016, 72 minuts), que parla de l’explotació comercial de les colònies americanes, i de com es varen portar al port de Sevilla centenars d'africans per ser venuts com a esclaus.

Alguns varen ser exportats a les colònies i uns altres es varen quedar a la ciutat influint en la cultura i en la música, tot i que poca gent coneix aquest fet perquè s’han eliminat les referències que podrien haver arribat fins als nostres dies.

 

Kim Manresa
Joaquim Manresa Mirabet (Barcelona, 1961), conegut com a Kim Manresa ha utilitzat la fotografia com a eina per a la denúncia social. Ha guanyat nombrosos premis, i els seus reportatges sobre la prostitució infantil, la pobresa i l'ablació han generat gran interès i una nova visió sobre aquests problemes. Ha publicat en diferents mitjans nacionals i internacionals. És autor o coautor de més de 44 llibres de fotografia, entre ells "Kadi". El dia que va perdre part de la seva vida "," Infància Robada "," Barcelona Nit "," El Molino "," Escoles d'altres móns "," Fotobolsillo col·lecció "de La Fabrica," Catalunya "de Nacional Geogràfica i RBA, "Rebeldía del Nobel". Ha exposat en més de mil sales de tot el món i ha guanyat nombrosos premis per la seva tasca fotoperiodista: premio Godó de Fotoperiodisme, Premi Fotopress, menció especial Ortega y Gasset, un Premi d'Excel·lència Societat de Disseny de Diari, Premi de Drets Humans d'Amnistia Internacional, Premi UNICEF. El seu reportatge sobre l'ablació ha estat elegit per l'agència nord-americana AP com un dels millors del segle. Va començar als 14 anys, fotografiant les lluites obreres de 9 Barris. Ha treballat amb nombrosos mitjans com Tele/eXpress, Mundo Diario, Primera Plana i el 1985 s’integra a l’equip de fotògrafs de La Vanguardia.

ablacion kadi 1 730x485Una fotografia de Kim Manresa sobre l'ablació de la nena subsahariana Kadi, fa 22 anys

Kim Manresa, 45 anys dedicats al fotoperiodisme
Del 6 de novembre al 2 de desembre
Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses
De dilluns a dissabte de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h. Diumenges de 10 h a 14 h. Accés lliure 

Projecció: Gurumbé canciones de tu memoria negra
Dissabte 9 de novembre, 19 hores
Palau de l’Abadia. Sant Joan de les Abadesses. Activitat gratuïta
Amb la presentació de Joaquim Roqué, director del Festival Gollut

 

201911 CARTELL Kim Manresa Sant Joan