fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • La Vila
  • Notícies
  • La Comissió de Festes de Sant Joan de les Abadesses organitza una revetlla amb totes les mesures de seguretat

La Comissió de Festes de Sant Joan de les Abadesses organitza una revetlla amb totes les mesures de seguretat

La Comissió de Festes de Sant Joan de les Abadesses, amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha organitzat la tradicional revetlla de Sant Joan a la plaça Major, que dóna el tret de sortida a l’estiu. Amb tot, la situació excepcional que vivim a causa de la Covid-19 -encara que en aquella data ja serem fora de l’estat d’alarma- fa que s’hagi de celebrar maximitzant les mesures d’higiene i seguretat.

Per aquest motiu, no es farà el tradicional correfoc amb Les Diabladesses, ni tampoc hi haurà concert ni estarà autoritzat el ball perquè es demanarà a la gent que estigui asseguda o que no es mogui del seu grup, si bé hi haurà música en directe. La música la posaran el santjoaní Ferran Capdevila i una sessió del dj. local Limonetty. Abans, els Grallers de Sant Joan hauran amenitzat l’arribada de la gent a la plaça. A més, tot i que es tracta d’un sopar de pícnic on cadascú ha de portar el seu menjar, plats i coberts que no es podran compartir, hi haurà un aforament limitat i caldrà inscriure’s a l’Oficina de Turisme abans del 22 de juny. Les taules estaran separades per la distància de seguretat i no es permetran grups més grans de 20 comensals, tal com dicta la normativa vigent. Tampoc és permès cuinar-hi, sinó que ha d’estar tot preparat des de casa. D’altra banda, no és permès llançar petards a la plaça i es recomana substituir l’ús de gel hidroalcohòlic per aigua i sabó si es fa servir pirotècnia en altres àmbits.

A banda d’aquestes mesures d’aforament, tot l’accés a la plaça s’haurà de fer pel carrer Major, on es prendrà la temperatura a qui hi accedeixi per descartar que algú tingui febre, i es comprovarà que tothom porti mascareta. També hi haurà diversos punts amb gel hidroalcohòlic per desinfectar les mans. Es podrà començar a accedir a la plaça a les 20 h i, abans, s’haurà rebut la Flama del Canigó al claustre del Monestir a les 17.30 hores.

20206 REVETLLA