TwitterFacebookYoutubeRSS

El dilluns 22 de juny es va resoldre el X Certamen Literari Joan Maragall, una edició que va quedar ajornada a causa de l’arribada de la Covid-19. El tancament dels centres escolars també va forçar a suspendre la categoria infantil on participaven alumnes de l’Institut Escola Mestre Andreu, i no s’han acabat celebrant cap dels actes previstos d’entrega de premis. En la categoria d’adults, es van presentar vint-i-dues narratives i quinze poesies.

Els guanyadors d’aquesta desena edició han estat Mònica Bertran Cortada amb l’obra Nicole_Peter, en la categoria de narrativa, i Raimond Aguiló Bartolomé amb Ja ha parat de ploure, en la categoria de poesia. Raimond Aguiló (Falset, 30 de març de 1950), que ha treballat en una entitat bancària durant trenta anys i és poeta autodidacta, és l’autor que més vegades ha guanyat aquest certamen (2014 i 2017, ambdues edicions en poesia), a més d’haver quedat finalista en altres edicions (2014, en narrativa, i 2016, en poesia). El premi per ambdós participants ha estat de 200 € i un diploma commemoratiu.

Els finalistes d’aquesta desena edició han estat, en narrativa, Ramon González Reverter amb Sensacions d’un jubilat, que ja havia estat finalista el 2017; i en poesia, Maria Rosa Dachs Peitiví amb Cosits. Com a premi, se’ls ha atorgat un dinar per a dues persones al restaurant La Ruta del Ferro. El jurat ha explicat que la decisió ha estat difícil de prendre perquè totes les obres presentades eren de molta qualitat.