TwitterFacebookYoutubeRSS

El passat dimecres 15 de juliol, Ivan Tibau, director de Banca d’Institucions de Girona de “la Caixa”; l’alcalde Ramon Roqué, president del patronat que regeix la fundació; Mònica Rebollo, directora de la Fundació Emma; i Maria Teresa Tallant, regidora de Serveis Socials i Salut, varen signar un conveni de col·laboració per la renovació de llits de la residència i així prestar un millor servei als usuaris. La renovació de cinc llits ha tingut un cost de 7.155 euros, dels quals l’Obra Social de “la Caixa” n’ha aportat 5.000.

En els darrers anys s’han anat augmentant les places i oferint serveis adaptats a les necessitats i preferències de les persones. Com que la majoria dels residents ingressen al centre amb un estat de salut que els fa dependents i amb una mobilitat reduïda, una de les prioritats de la fundació és renovar els llits més vells, per llits amb carro elevador i especialitzats per a persones amb algun tipus de demència, per tal d’evitar caigudes i per facilitar la tasca del personal assistencial.

Aquest és el darrer d’una sèrie de convenis de col·laboració entre “la Caixa” i la Fundació Emma, a través dels quals l’entitat ha mostrat la seva implicació social al nostre poble i, en especial, en la seva gent més gran. L’any passat, per exemple, ja va ajudar a finançar la compra de diversos elements destinats a renovar el menjador per fer-lo més còmode, segur i agradable.

La Fundació Emma reforça la seguretat davant la Covid-19

Des de principis d’aquesta setmana, la Fundació Emma -així com la resta de residències de Catalunya- ha hagut de suspendre les sortides de les persones residents a l’exterior, excepte les que tinguin una durada superior a tres setmanes. En aquest cas, els i les residents hauran de passar deu dies d’aïllament preventiu, fins i tot després d’haver donat negatiu en un test PCR que hauran de passar per reincorporar-se. Durant tots aquests mesos no s’ha registrat cap positiu a la residència, ni d’usuàries i usuaris, ni del personal laboral, gràcies a totes les mesures de prevenció que s’han adoptat. Entre d’altres, es va tancar el centre de dia del 12 de març i fins a l’1 de juny, i no es permetien visites, excepte en situacions molt excepcionals. Des de l’1 de juny i fins aquesta setmana, s’havien començat a fer visites familiars d’una manera molt controlada i organitzada, i ja a partir de la fase 3, s’havia permès alguna petita sortida de les persones residents, si bé des del centre s’havia demanat paciència i prudència. La nova mesura anunciada aquesta setmana suspèn les sortides de residents, però per ara el Departament de Salut i el d’Afers Socials continua permetent les visites de familiars.