TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquest divendres 31 de juliol ha sortit a la venda una nova edició de la SJA, la revista de la gent de Sant Joan de les Abadesses. Es tracta del número 19 d’aquest magazín confeccionat per un consell de redacció de voluntaris, que treballen en coordinació amb la regidoria de Comunicació de l'Ajuntament. Tot i que l’anterior revista es va publicar el 23 d’abril, els continguts ja estaven acabats i la pandèmia no es tractava als articles. En aquesta edició especial, l’equip ha cregut interessant dedicar totes les pàgines a la Covid-19 per deixar constància d’un moment que ha canviat la vida del poble, així com la de la majoria del món.

 S’hi poden llegir articles d’opinió, entrevistes a personal sanitari; un reportatge sobre com s’ha viscut el confinament en diferents franges d’edat; un article sobre una persona que ha perdut els dos pares per la Covid-19; un altre sobre comiats de persones que tot i no haver patit la malaltia han mort durant aquestes circumstàncies; famílies que han vist néixer fills durant aquest període; una explicació sobre com va treballar l’equip de voluntàries que va cosir mascaretes; com han viscut les persones que celebren el Ramadà; com ho han fet la seva feina els equips de professorat de l’IE Mestre Andreu i d’educadores de la llar d’infants; un article de joves santjoanins que eren a l’estranger i varen tenir dificultats per tornar o moure’s durant la crisi; un altre sobre història i que explica com es va viure el còlera i la grip espanyola a la vila; i un altre sobre una de les iniciatives d’oci digital que varen sortir durant el confinament.

La revista també compta, com és habitual, amb unes pàgines dedicades als comerços i negocis santjoanins. En aquesta edició hi trobareu una entrevista a Jaume Dial i Montserrat Pujol, que han traspassat Carnisseria Dial durant el confinament; un article sobre com han viscut els treballadors de Casa Irene la pandèmia; els negocis que han obert durant aquests mesos tan difícils

202008 PORTADA SJA COVID

Per il·lustrar la portada, s’ha escollit una fotografia de Jordi Curós on s’hi veu a Carme Ávalos, treballadora de l’equip de neteja municipal, metre desinfectava els carrers. A la contraportada hi ha un muntatge fet per Joan Pous, membre de Grup Fotogràfic Abadesses. La revista es pot adquirir per 2 euros a l’Oficina de Turisme i a la Impremta Garriga. A la pàgina web de l’Ajuntament també es poden consultar de forma digital les revistes anteriors.