TwitterFacebookYoutubeRSS

El 25è Festival del Comte Arnau va acomiadar-se de l’escenari del claustre del Monestir de Sant Joan de les Abadesses amb el concert d’Andrea Motis, que va aplegar més de 150 persones -el màxim aforament permès en les circumstàncies actuals derivades de la Covid-19-. La trompetista, cantant i saxofonista va interpretar cançons del seu penúltim disc Emotional Dance, però també d’altres treballs, acompanyada d’un quintet format per Joan Chamorro, Esteve Pi, Josep Traver i Ignazi Terraza.

La regidora de Cultura, Maria Rosa Fraxanet, fa una bona valoració de l’edició d’enguany, ja que tot i la incertesa que hi havia durant els mesos i les setmanes prèvies, i tot i que s’ha hagut de reduir l’aforament, el públic ha comprès la situació i ha seguit la normativa, i ha pogut gaudir dels espectacles de qualitat que s’havien previst pel primer quart de segle d’aquesta proposta cultural d’estiu a la vila. De fet, els mateixos artistes han estat molt agraïts al consistori i a la comissió del festival per haver mantingut la programació. La situació actual també ha fet palès la importància dels festivals de petit format i la necessitat de diversificació i descentralització de les propostes culturals, fet pel que fa temps que el poble treballa, amb el Clownia Festival, la Festa del Grito, l’Espai Art l’Abadia i aquest Festival del Comte Arnau. En aquesta festival, com a mostra de la recerca d’un tret diferencial, es demana als artistes que reinterpretin la cançó del Comte Arnau, cosa que aquest any han fet Sanjosex i The Suitcase Brothers.

OFF Arnau. El festival continua a l’agost

El festival d’enguany, però, continua amb les activitats que s’anomenen OFF Arnau. Els dies 12, 13, 19, 20, 26 i 27 d’agost es faran Els desitjos del comte Arnau, uns recorreguts dramatitzats que expliquen la vida del comte recorrent els indrets més suggestius del poble, amb escenografies i decorats que fan possible immergir-se en la llegenda. La sortida és a les 21 hores des del Palau de l’Abadia, i les entrades s’han de comprar en línia des de la pàgina web de l’Ajuntament.

D’altra banda, el 22 d’agost es farà la sortida nocturna Cercant les petjades del comte Arnau, i durant tot aquest temps també es podrà gaudir d’El dolç del comte Arnau, diferents propostes inspirades en receptaris de la cuina medieval a restaurants, fleques i pastisseries.