TwitterFacebookYoutubeRSS

L’equip de professionals de la Fundació Emma, el Departament de Salut i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses treballen per controlar un brot de coronavirus que afecta el centre residencial. Fins aquest dissabte 12 de desembre s’havien detectat 10 persones usuàries positives i 4 treballadores. Un dels usuaris que havia estat diagnosticat positiu ha mort. La resta són asimptomàtics o tenen símptomes lleus.

El primer cas es va detectar el 3 de desembre al matí, dos dies després de suspendre les visites externes a causa de la situació de la pandèmia a la comarca. A partir d'aquí i des d'un primer moment, es varen aplicar les mesures i els protocols més restrictius previstos per aquests casos. Es va traslladar la persona en una de les habitacions aïllades i es va restringir la mobilitat de la resta per tal que no sortissin de les seves habitacions. També es va fer un cribratge a tots els usuaris i usuàries el dia 4 de desembre i que va detectar 3 positius més. Aquest dissabte, la xifra total de positius era de 10 persones residents i 4 treballadores.

Els usuaris són atesos directament al centre, i una doctora de l’Àrea Bàsica de Salut Ripoll - Sant Joan de les Abadesses en fa l’evolució i la trasllada diàriament a les famílies de les persones afectades. D’altra banda, la direcció del centre va crear un grup de Whatsapp format per un o dos referents de cada persona resident per informar diàriament i directament de l’evolució del brot a la resta de famílies.

Amb les mesures més estrictes i el protocol més restrictiu que s’aplica en aquestes situacions, s’espera que el nombre de positius pugui augmentar, però que la corba s’estabilitzi en uns dies i els positius vagin baixant fins a controlar el brot.

La Fundació busca incorporar personal
A conseqüència del personal afectat directament i del que està aïllat per haver estat en contacte amb algun positiu, la Fundació Emma ha fet una crida per reforçar el seu personal, especialment de neteja, durant aquest període. És preferible que les persones que vulguin incorporar-se a la fundació ja hagin passat la malaltia per evitar més contagis. Els interessats o interessades, poden dirigir-se a la direcció de la Fundació Emma.