TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquesta setmana ha sortit a la venda l’edició número 20 de la revista SJA, la revista de la gent de Sant Joan de les Abadesses. L’article central d’aquesta revista està dedicat al centenari de la construcció del pont Nou i ha estat escrit per l’historiador i arxivista santjoaní Joan Ferrer. L’article s’havia d’haver publicat l’any passat, amb motiu del centenari d’aquesta construcció (1920-2020), però la revista especial i excepcional dedicada a la pandèmia i el confinament ho varen endarrerir.

A més d’aquest article, també n’hi ha un altre sobre patrimoni, dedicat a recordar la història controvertida de l’estàtua de la font de plaça Clavé i també de la seva restauració (escrit per Marcel Miquel i Patrícia Amat); una entrevista al periodista Àlex Bosch arran de la publicació del llibre Prematur (2020, Angle editorial); un article sobre el nou club Vol Lliure Cavallera -la primera entitat de parapent del Ripollès-; un altre sobre un projecte de coliving a la Folcrà; així com la resta de seccions habituals: Ara/abans, Nous comerços, Nòtules, Sant Joan als llibres, De Sant Joan al món, Del món a Sant Joan, El viatge o La secció de l’Arxiu Històric Municipal.

La revista SJA, en línia
La SJA va néixer a principis de 2011 com un nou mitjà de comunicació santjoaní que, per la seva periodicitat semestral, se centra no tant en l'actualitat com en els reportatges més aprofundits, amb la voluntat que els mateixos santjoanins en siguin els protagonistes. La revista és confeccionada per un consell de redacció de voluntaris, que treballen en coordinació amb la regidoria de Cultura de l’Ajuntament. Es pot adquirir, per 2 euros, a l’Oficina de Turisme i a la Impremta Garriga.

 Podeu consultar les revistes anteriors al repositori documental REGIRA del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, i a la pàgina web de l’Ajuntament, amb la ruta LA VILA>Revista SJA de la pàgina principal, o clicant al següent enllaç.