TwitterFacebookYoutubeRSS

El club de parapent local de recent creació Vol lliure Cavallera ha organitzat el 1r Festival Hike & Fly de Sant Joan de les Abadesses i Ogassa, aquest pròxim cap de setmana, 18 i 19 de setembre. La trobada servirà per inaugurar oficialment l’entitat i comptarà amb sortides i vols no competitius, tant dissabte com diumenge, però també acollirà una prova que puntuarà pel Campionat de Catalunya de Hike & Fly, amb pujada al Puig Estela i amb final a Sant Joan de les Abadesses. S’esperen uns 20 corredors que competiran diumenge, a més dels que ho faran pel seu compte en les sortides no competitives. En la competició, els participants han de córrer fins al punt d’enlairament i anar fins als punts que establiran els responsables de la competició. El recorregut dels participants es podrà seguir, en directe, per una pantalla que hi haurà al bar Centre i que mostrarà les posicions de cada pilot. La trobada coincidirà amb la 22a Taga2040, organitzada per la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses.

D’altra banda, dissabte també hi haurà un dinar popular per corredors i acompanyants, i una conferència a càrrec de Carles Torres i Jordi Farré, que explicaran la preparació i experiència viscuda durant la cursa X-Pyr, on varen travessar els Pirineus de la costa oest a la costa est sense fer servir cap altre mitjà que les seves cames i els parapents.

L’àrea de parapent d’Ogassa i Sant Joan de les Abadesses

Els responsables del club van aconseguir fa prop de dos anys l’autorització de la Generalitat per poder practicar parapent aprofitant el desnivell de l’entorn, el clima, el vent i l’orientació de la vall, ideals per a la modalitat Hike & Fly. Es tracta d’un esport en el qual els corredors pugen tot l’equip a peu fins a la zona de l’enlairament a la Serra Cavallera, als voltants d’Ogassa, per començar el seu vol i aterrar a Sant Joan de les Abadesses.

Podeu consultar els punts d’enlairament i aterratge a https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1IUYK0YRWmZoRDxqJWO96SU38-6b7wXCX&usp=sharing

Festival Hike Fly