TwitterFacebookYoutubeRSS

Sant Joan de les Abadesses tornarà a acollir una Festa del Grito el dissabte 25 de setembre després que l’any passat s’haguessin hagut de suspendre els actes presencials per la Covid-19 i s’hagués fet una conferència en línia sobre Salvador Moreno. Enguany la jornada recupera part de la normalitat gràcies a la conferència L’origen de l’agermanament a través dels seus protagonistes, amb la participació d’Isabel Monroy, membre de l’Academia Mexicana de la Historia; Marcel Miquel, llicenciat en Dret i autor de diversos estudis locals; Xavier Nava, alcalde de San Luís Potosí; Ramon Roqué, alcalde de Sant Joan de les Abadesses; i María Teresa Rosas, Cònsol Encarregada del Consolat General de Mèxic a Barcelona. Les conferències també es podran veure al canal de YouTube de l’Ajuntament al cap d’unes hores.

L’acte es farà a les 17.30 h al jardí del Palmàs i, després d’aquest, qui fou regidor i una de les persones en l’àmbit local que més ha treballat per enfortir els llaços entre Mèxic i Sant Joan de les Abadesses, Jordi Arrey, cedirà el seu fons personal a l’Arxiu Històric Municipal.

Grito de Independencia i concert

A les 19 h, es farà al Grito de Independencia des del balcó del jardí del Palmàs a càrrec de l’Hble. Sra. María Teresa Rosas, Cònsol Encarregada del Consolat General de Mèxic, i seguidament, audició de l’himne nacional de Mèxic i de la sardana Un santjoaní a Mèxic, de Ramon Oliveras. Finalment, la jornada acabarà amb el concert Estampas Mexicanas 15+1, a càrrec de Mariachi Internacional Barcelona, acompanyats del ballet México Baila. Durant els actes al jardí, el públic haurà de romandre assegut i que serà obligatori l’ús de mascareta. Aquest any no hi haurà parades d’alimentació ni de productes mexicans.

La festa està organitzada per l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, amb la col·laboració de la Secretaría de Relaciones Exteriores de Mèxic, del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Diputació de Girona, amb el suport de Casa Amèrica de Catalunya i l’associació MEXCAT.

grito 2021