TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquest cap de setmana, l’equip de la Llar d’Infants El Molí Petit de Sant Joan de les Abadesses va participar, conjuntament amb altres companyes i companys d’altres llars d’infants, en una activitat de formació al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser dirigida pel CEA Alt Ter. En la jornada varen aprendre quins són els valors naturals, geològics, socials i paisatgístics de cada tram de riu, els impactes que pateix, quines accions s’hi fan per ajudar a desenvolupar-los i preservar-los i també varen recollir idees de com apropar el riu i el seu ecosistema als infants d’entre 1 i 3 anys i com treballar-ho.

La formació consta de tres parts. En aquesta primera es va visitar un tram alt del Ter, però en dues pròximes jornades es visitarà un tram mig del riu (Manlleu) i el tram baix (Pals).

Consolidant el model d’Escola Verda

A finals de l’any 2018 l’escola bressol va obtenir el distintiu d’Escola Verda que atorga el Departament de Territori i Sostenibilitat després de dos anys de formació i del compromís de treballar els valors de la sostenibilitat i fer un canvi d'hàbits per promoure el respecte per l'entorn i els recursos naturals. Entre les accions que es varen començar a aplicar hi havia el de la reducció de papers d’un sol ús (demanant tovalloles de roba a les famílies per a cada infant); acostumant als infants a llençar la brossa al contenidor de reciclatge corresponent; o reduir el malbaratament alimentari fent partícip a l’infant de la quantitat de menjar que vol a l’àpat, i donant la matèria orgànica a un pagès de la zona.

FORMACIO ESCOLA VERDA