TwitterFacebookYoutubeRSS

L’Espai Art l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses acollirà, fins al 6 de març de 2022, l’exposició “Apunts d’anatomia” de l’artista Pep Admetlla (Girona, 1962) que compta amb la col·laboració del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya. La mostra recull la “passió disseccionadora” d’Admetlla, tal com d’escriu l’escriptora i periodista Cristina Masanés. L’artista gironí té estudis d’Història de l’Art i és Màster en Disseny Industrial (UPC) i en Arquitectura, Art i Espai Efímer (ETSSAB-UPC), entre d’altres. La seva formació i el seu interès personal l’han dut a reflexionar i experimentar amb la ciència, la tècnica, l’arquitectura i l’art amb total llibertat, però també amb rigor.

En aquest treball explora els ponts entre l’art i la medicina, que té com a punt d’inflexió els esbossos sobre anatomia que Leonardo da Vinci (1452-1519) va fer, entre d’altres, per poder treballar millor les volums del cos humà i, posteriorment, la il·lustració mèdica i meticulosa de l’artista belga Andreas Vesal (1514-1564)

A “Apunts d’anatomia”, Admetlla recull dibuixos i escultures de l’artista acompanyades de motlles cedits pel Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, que varen ser creats a la segona meitat del segle XIX. La majoria són guixos policromats que representen els músculs, cervells, nervis de braços i mans, els intestins, les venes i artèries del coll o, fins i tot, una escultura que servia per explicar els processos mecànics d’un part, i també recull dibuixos i pintures del mateix Admetlla i també dels estudiants de la Facultat de Medicina de Girona.

cartell admetlla