TwitterFacebookYoutubeRSS

Un eix viari connectarà la plaça Clavé i la Coromina del Bac a través d’un itinerari reservat per a bicicletes, patinets i altres vehicles d’ús personal, en especial, cadires de rodes. Aquesta nova ruta enllaçarà diversos equipaments com la Fundació Emma, el Consultori Local, el Camp Municipal d’Esports i el pavelló, o l’Institut Escola Mestre Andreu. Actualment, per exemple, ja hi ha infants que van al centre escolar en bicicleta, tot i que això els obliga a circular a prop dels vehicles i compartint calçada, amb el perill que això pot comportar.

Constarà d’un carril reservat, de doble direcció, de dos metres i mig d’amplada, amb senyalització horitzontal i vertical, de 800 metres de recorregut i que se situa a l’alçada de la calçada. També tindrà elements separadors i fitons de protecció per millorar la seguretat de les persones que l’utilitzaran. De forma addicional s’instal·laran aparcaments de bicicletes tancats per protegir-les, i també hi haurà càmeres de seguretat que vigilaran els aparcaments i el recorregut per tal d’assegurar que es respecten les normes de circulació.

L’acció també obligarà a la reordenació de la circulació de vehicles motoritzats i de les places d’aparcament per l’espai necessari per al carril bici. La principal afectació serà que el c. Ramon d’Urg tindrà un únic sentit de circulació: el tram entre el c. Sant Isidre i el c. Abat Ramon de la Bisbal tindrà sentit Ripoll; el tram entre el c. Abat Ramon de la Bisbal i Mare de Déu del Prat, tindrà sentit Camprodon.

MAPA COMUNICACIÓ CARRIL BICI

Cap a un poble que posa el vianant al centre
El nou eix cívic és una de les primeres accions que preveu el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Busca fer un ús més eficient de la mobilitat i reduir l’ús del cotxe. No només és una necessitat per combatre la crisi climàtica, sinó que també vol aconseguir que els carrers estiguin més destinats als veïns i veïnes. Millorant i facilitant la mobilitat a peu, bicicleta i patinet, es reduirà l’ús innecessari del cotxe, i també farà els trajectes més segurs i atractius per aquelles persones que van a peu. Es preveu que aquest tram de carril bici estigui enllestit en uns dies i s’ampliarà i millorarà, en un futur, per connectar amb l’altra zona esportiva de La Plana.