TwitterFacebookYoutubeRSS

Andrea Comajuncosas (Gelida), amb Una família normal, i Eusebi Puigdemunt (Sant Joan de les Abadesses), amb Passeig en versos lliures, són els guanyadors del XII Certamen Literari Joan Maragall en les categories narrativa i poesia, respectivament. Els finalistes han estat Lluís Sanahuja (Vilafranca del Penedès) ha estat finalista en narrativa amb BUIT, i Albert Carrasco (Tàrrega) ho ha estat amb Som, som, en poesia. El divendres, tot l’alumnat de l’IE Mestre Andreu ja s’havia reunit al pati de l’edifici de Secundària per conèixer els guanyadors de la categoria escolar.

Aquesta ha estat l’edició amb més participants en la categoria d’adults, amb un total de 79 obres sumant les dues modalitats (53 en narrativa i 25 en poesia), amb autors d’arreu dels Països Catalans, i amb deu participants locals o que hi tenen una segona residència. El santjoaní Eusebi Puigdemunt ha guanyat en la categoria de poesia, després d’haver estat finalista l’any 2014 i haver rebut una menció especial just fa deu anys, l’any 2012.

L’acte d’entrega es va fer dissabte durant la diada de Sant Jordi i en el marc de les activitats que s’havien de fer al passeig Comte Guifré, però que la pluja va obligar a traslladar al Palau de l’Abadia. A cobert també es va fer la presentació del llibre Biografia, inventari i transcripció de l’obra literària de Josep Picola i Soler (1913-2002) de Dolors Vilamitjana; el recital ‘Dones properes, escriptores de proximitat’ amb textos de les autores Rosa Torrent, Carme Porcel i Montserrat Picola, recitats per l’alumnat de l’IE Mestre Andreu. El concert del grup ripollès The Taffaners, finalment es va fer al Teatre Centre.

lectura dones proximitat

Presentació llibre picola

PARADES SANT JORDI

SANT JORDI ESCOLA