TwitterFacebookYoutubeRSS

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) farà parada a Sant Joan de les Abadesses el pròxim dissabte 6 d'agost, a les 22 h, amb un concert d'Exit Ensemble, amb música per a violí composta a Itàlia. La formació la componen Emmanuel Resche-Caserta (violí i direcció), Patrizio Germone (violí), Bérengère Sardin (arpa triple) i Diego Fernandez( orgue), i el programa conté obres d'A. Falconieri, B. Montalbano, G. A. Pandolfi, G. M. Trabaci, G. A. Leoni i anònims. Amb l'entrada del concert també es pot gaudir de la visita guiada Descobrim Sant Joan a través de la música (18 h).

Coneixem amb escreix la música per a violí que es va compondre al nord d’Itàlia el segle XVII i, en canvi, el repertori del sud de la península continua essent un territori per descobrir. Nàpols, Palerm o Messina vivien en aquesta època un moment d’esplendor, i Milà i Venècia s’havien convertit en dos autèntics fars de la modernitat que atreien grans artistes i les seves innovacions. En aquests territoris del sud també s’experimentava l’auge d’un instrument que en ben poc temps esdevindria indispensable per a l’expressió dels affetti: el violí. El programa ens endinsa en aquest repertori instrumental del sud d’Itàlia que és gairebé inèdit.

Més informació i venda d'entrades a la pàgina oficial del FeMAP


Festival FeMAP

Cada estiu, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) acosta la música als territoris pirinencs. Els municipis que hi participen acullen una cinquantena de concerts de grups i solistes reconeguts en l’àmbit de la música antiga.

Al llarg dels seus onze anys de trajectòria, el festival s’ha consolidat com una de les propostes culturals més prestigioses i de més abast dels Pirineus, que destaca pel seu caràcter transfronterer.

El FeMAP busca combinar la música antiga de qualitat i el patrimoni natural i cultural del Pirineu. Programa els concerts en espais singulars, com ara esglésies romàniques o llacs d’alta muntanya, disposa d’ofertes d’allotjament i ofereix al públic la possibilitat de realitzar visites guiades i activitats de descoberta del territori incloses en l’entrada dels concerts.

Finalment, el festival també compta amb un programa d’intervenció socioeducativa, el FeMAP social que vol apropar la música a les persones amb més dificultats per accedir a la cultura. El seu compromís amb el Pirineu i amb les persones que hi viuen converteixen el FeMAP en un esdeveniment únic.