fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • La Vila
  • Notícies
  • La Fundació Emma millora els àpats per a les persones amb dificultats de masticació o deglució

La Fundació Emma millora els àpats per a les persones amb dificultats de masticació o deglució

El passat dimecres 17 d’agost, Ivan Tibau, director de Banca d’Institucions de Girona de “la Caixa”; l’alcalde Ramon Roqué, president del patronat que regeix la fundació; Mònica Rebollo, directora de la Fundació Emma; i Maria Teresa Tallant, regidora de Serveis Socials i Salut, varen signar un conveni de col·laboració per la compra d’un cutter emulsionador i altres equipaments varis, i també per a l’elaboració de la nova proposta de menús del servei de cuina, que compta amb l’assessorament de la Fundació Alícia. La quantitat aportada per l’Obra Social “la Caixa” és de 4.000 €, que permet cobrir quasi la totalitat del cost.

Que l’alimentació triturada s’assembli al màxim possible a la de la resta
L’objectiu de la inversió s’emmarca en el treball de la fundació en la millora dels menús basals i els menús triturats, per a persones que tenen dificultats per a mastegar o empassar-se el menjar. Els aparells permeten triturar els aliments però mantenint-ne la consistència, separant sabors i olors. Aquestes textures permeten jugar amb la presentació als plats, fent-los menys monòtons, però també permetent que la persona pugui identificar i escollir què menja a cada moment o si barreja o no els diferents elements, a la vegada que els pot menjar amb forquilla.

Les característiques de textures dels aliments es troben definides a l'última iniciativa de consens que promouen diferents organismes relacionats amb l’alimentació i la disfàgia en l'àmbit europeu.

DONACIO OBRA SOCIAL

La signatura del conveni, aquest dimecres 17 d'agost, a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses