TwitterFacebookYoutubeRSS

L’Alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, va viatjar del 2 al 5 de novembre a la ciutat de San Luis Potosí (Mèxic) per participar en el 3r Festival de Ciudades Hermanas, que commemorava el 430 aniversari de la fundació de la ciutat. En el Festival hi van participar alcaldes i representants institucions de municipis agermanats amb San Luis Potosí, com la ciutat de Tulsa i Pico Rivera (EUA), Antigua Guatemala (Guatemala), Aguascalientes i Ciudad Guzmán (Mèxic), entre altres.

Durant aquests quatre dies es van celebrar actes institucionals com l’obertura dels actes del Festival Ciudades Hermanas, la signatura del llibre d’honor i els vinculats a l’aniversari de la fundació de la ciutat, que van tenir lloc en el Palau Municipal. Així mateix, es van dur a terme jornades de treball entre les ciutats agermanades amb San Luís Potosí amb empresaris, entitats i representants de la ciutat. Lalcalde de San Luis Potosí, el sr. Enrique Galindo, juntament amb els seus regidors i directors d’àrees, van participar activament en els actes del festival. En la trobada, també es va valorar la possibilitat que l’alcalde de San Luis Potosí viatgi fins a Sant Joan de les Abadesses per continuar treballant en l’enfortiment de l’agermanament entre els dos pobles.

Més de quatre dècades d’agermanament

L’agermanament entre Sant Joan de les Abadesses i San Luis Potosí es va signar l’any 1980 en el marc de la relació de les dues poblacions a través de l’himne mexicà, impulsats per, entre d’altres, el mexicà Salvador Moreno Manzano. El guanyador del concurs per compondre la música l’any 1854 va ser Jaume Nunó, que havia nascut a Sant Joan l’any 1824, i l’autor de la lletra va ser Francisco González Bocanegra, poeta de San Luis Potosí.

L’any 1996 San Luis Potosí va dedicar un monument i el nom d’un carrer a Jaume Nunó, i el 1998 Sant Joan de les Abadesses va correspondre dedicant una plaça a la ciutat de San Luis Potosí. L’any 2004, amb motiu dels 150 anys de creació de l’himne, l’escultor Salvador Farrés va fer una escultura doble, instal·lada a l’avinguda de la població mexicana que porta el nom de Sant Joan, i el mateix monument, amb idèntiques proporcions, també es va col·locar al Palmàs, l’edifici dedicat a Jaume Nunó a Sant Joan de les Abadesses, el 2005. Va ser just aquell any que l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i el Consolat Mexicà a Barcelona van començar a celebrar oficialment el dia de la Independència de Mèxic amb el tradicional “Grito”.

3r_FESTIVAL_CIUDADES_HERMANAS00002
3r_FESTIVAL_CIUDADES_HERMANAS00001
3r_FESTIVAL_CIUDADES_HERMANAS00004
3r_FESTIVAL_CIUDADES_HERMANAS00005
3r_FESTIVAL_CIUDADES_HERMANAS00003
3r_FESTIVAL_CIUDADES_HERMANAS00006