TwitterFacebookYoutubeRSS

La Biblioteca de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) ha volgut donar la benvinguda a la nova seu de la Biblioteca Josep Picola de Sant Joan de les Abadesses amb la donació de prop de 70 publicacions, que inclouen informes, recerques i estudis d’autors i autores i d’investigadors i investigadores internacionals. Les obres han estat editades i publicades per la mateixa institució i la temàtica dels volums és la pròpia de l’ICIP: la cultura de la pau, la no-violència, els conflictes i la seguretat.

L’ICIP és una institució pública, i independent, creada pel Parlament de Catalunya, l’any 2007, amb la finalitat de promoure la cultura de la pau en la societat catalana i en l’àmbit internacional, i fer que Catalunya tingui un paper actiu com a agent de pau al món. La seva biblioteca forma part de la xarxa de biblioteques especialitzades de la Generalitat i està integrada al Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes.

Amb gairebé 10.000 volums i accés a múltiples fonts d’informació, en pocs anys ha esdevingut la principal biblioteca sobre temes de construcció de pau i sobre moviments no-violents del sud d’Europa. Actualment, es troba de forma provisional al carrer Aragó 244-248 de Barcelona.