La 57a Fira de Sant Isidre ret homenatge a la vida rural amb una programació variada per a tots els públics. El diumenge 7 de maig, els carrers Mestre Andreu i mossèn Masdeu i la plaça Clavé es transformaran en un escenari on la cultura i la tradició pagesa seran protagonistes. La jornada acabarà amb un dinar popular, que vol ser una mostra de la gastronomia local.

Els visitants podran connectar amb les arrels agrícoles a través de la mostra de bestiar autòcton i l'exposició de tractors antics, elements imprescindibles en el dia a dia del món rural. Malgrat que la vida a pagès tal com l'hem viscuda en pobles com el nostre sembla perdre's en la modernitat, aquesta fira reivindica l'orgull pagès i la seva importància i vigència.

Experts del sector agrícola compartiran coneixements en xerrades i una taula rodona, mentre el Concurs de munyir a mà i la Gimcana El Pagès de ferro infantil acostaran les tradicions a grans i petits.

El matí conclourà amb un taller de la llana i una ballada de country. Un dels esdeveniments destacats és el dinar popular, que celebra la gastronomia local del Ripollès a les 14 hores. Aquesta és una oportunitat única per gaudir de la cuina tradicional i dels productes locals. Els tiquets estan disponibles a l'Oficina de Turisme fins al 5 de maig.

El 15 de maig, les celebracions continuaran en honor a Sant Isidre, patró dels agricultors, amb un solemne ofici religiós, la benedicció dels tractors i un Dinar de Germanor al restaurant Els Pagesos. La venda de tiquets es realitzarà a l'Oficina de Turisme.

202304 Fira St. Isidre 23 a mida gran